Politiet lukkede ned for 'fejringen'. En af de to mænd er sigtet i sagen.

Politiet lukkede ned for 'fejringen'. En af de to mænd er sigtet i sagen.

"Happy 9/11":

Mænd fejrede terrorangreb foran Aarhus Hovedbanegård

Politiet stoppede demonstrationen og sigtede en person

Mandag var det præcis 16 år siden, at næsten 3.000 mennesker mistede livet og 6.000 mennesker blev såret i terrorangrebene mod World Trade Center og Pentagon i USA.
Det valgte to unge mænd at markere med noget, der umiskendeligt lignede en bizar fejring af terrorangrebet foran Aarhus Hovedbanegård.
Foran hovedindgangen stillede de sig op med et 'Happy 9/11'-banner, en højttaler med musik, et lille skilt med påskriften 'Krig mod terror = krig mod dig' og nogle flag. På det ene flag var der et kommunistisk hammer og segl-symbol.
'Fejringen' blev anmeldt til politiet, som troppede op på stedet klokken 15.15 og lukkede 'festen'.
"Vi beder dem om at pakke deres bannere ned, og efterfølgende sigter vi én af dem for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Vi kan ikke afvise, at der kommer yderligere sigtelser," siger Jakob Christiansen, presseansvarlig hos Østjyllands Politi, til Lokalavisen Aarhus.
Ifølge ham var vurderingen, at demonstrationen kunne skabe ballade.
"I denne sag vurderede vi, at budskabet på bannerne var så anstødende, at det kunne skabe uro på stedet. Ligesom man kan blive sigtet for at opfordre til slagsmål eller være provokerende i nattelivet, kan man også blive sigtet, hvis et budskab er så anstødende, at det kan skabe uro eller tumult på stedet."
Østjyllands Politi oplyser, at de to mænd ikke havde anmeldt demonstrationen, som man ellers har pligt til.
Hvad de unge mænds budskab faktisk var, står endnu ikke helt klart. Betjentene fik dog følgende forklaring:
"De siger, at de gør det for at skabe fokus på den 'opmilitarisering', der er sket efterfølgende," siger Jakob Christiansen.
Lokalavisen Aarhus vil gerne i kontakt med de to mænd for at høre, om de vil uddybe, hvad deres budskab egentlig er. Ved du, hvem de to mænd er, må du meget gerne tippe os på redaktion.aarhus@lokalavisen.dk.

Publiceret 12 September 2017 13:30