Den kun 16-årige Magnus Kaastrup drømmer stort om en udenlandsk karriere på et tidspunkt.

Den kun 16-årige Magnus Kaastrup drømmer stort om en udenlandsk karriere på et tidspunkt.

Magnus er den yngste debutant for AGF nogensinde

16-årige Magnus Kaastrup, der kommer fra Virring, fik debut for AGF fredag 14. juli mod AC Horsens.

Af
Af Martin Jørgensen

16 år og 198 dage. Så gammel var Magnus Kaastrup, da han fredag 14. juli fik debut mod AC Horsens i sæsonpremieren. Magnus erstattede Jakob Ankersen efter 75 minutter, hvilket gjorde ham til AGF's yngste debutant nogensinde. Det var naturligvis en speciel oplevelse for det unge offensive talent.

“Jeg var rigtig spændt, da jeg skulle ind på banen. Fodbold er jo det, jeg elsker og bruger alt min tid på, så det var dejligt at få debut,” siger Magnus Kaastrup, der samtidig tilføjer, at Steffen Rasmussen, i minutterne inden Magnus skulle på banen, bidrog med moralsk støtte og en tro på, at han nok skulle klare det godt.

Magnus fik et kvarter på banen, og han var selv godt tilfreds med sin egen præstation, selvom han ikke formåede at hjælpe holdet til point:

“Min arbejdsindsats var god, og jeg fik også drevet bolden godt frem i et par situationer. Jeg havde en lille mulighed, hvor jeg kunne have sparket på mål, men der manglede lidt plads, så jeg forsøgte at spille chancen større ved at aflevere til en medspiller.”

Fodboldopvæksten

Magnus startede med at spille fodbold i Virring, hvor hans mor var træner for ham. Ifølge den 16-årige offensivspiller har han altid haft en boldføling, der adskilte sig fra holdkammeraterne hjemme i Virring. Evnerne var også med til at sikre ham en plads hos AGF, hvor han skiftede til som 14-årig. Siden da er det gået stærkt for den vævre dribler, hvor han i den seneste sæson brillerede med 11 scoringer på AGF's U17-hold, der vandt DM-guld. Nu hedder det Superliga og jagten på flere spilminutter for Glen Riddersholms tropper.

Lærer fra de bedste

Morten Duncan, Jakob Ankersen og Pierre Kanstrup er store profiler, som det unge håb fra Virring render rundt og træner med til daglig på Fredensvang, men Magnus forsøger især at nærstudere én spiller, der for nyligt er kommet til AGF: “Tobias Sana har taget rigtig godt imod mig, hvor han til træning fortæller mig, hvad jeg gør godt. Som fodboldspiller minder vi meget om hinanden, så jeg forsøger blandt andet at lære fra ham,” siger Magnus, der drømmer om at komme til samme klub, som Tobias Sana spillede i for år tilbage.

“På et tidspunkt kunne det være fedt at komme til en klub som Ajax i Holland, hvor jeg kan udvikle mig endnu mere,” siger Magnus. Den 16-årige knægt, der stadig bor hjemme hos sine forældre i Virring, har siden årsskiftet trænet fast med superligatruppen. Det blev dog først til debut et halvt år senere mod AC Horsens, men han har ambitioner om mere.

“Det har helt sikkert givet blod på tanden at få debut for førsteholdet. Jeg vil gerne have endnu mere spilletid, og jeg går da også og håber på, at der kommer et debutmål snart.”

Bliver i Virring

Selvom Magnus har fået debut for De Hviie i Aarhus, ser han ingen grund til at forlade de vante omgivelser i hjembyen Virring.

“Jeg har alt, hvad jeg skal bruge i Virring. Mine forældre er gode til at køre mig frem og tilbage fra træning, så jeg behøver ikke flytte til Aarhus. Jeg har det godt, hvor jeg er.”

null

Publiceret 29 July 2017 12:00