Café Opera. Foto: Aarhus Update

Café Opera. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse:

Café Opera - god plads til forbedringer

Af
Af Jan L. Pedersen

Aarhus Update

Det store lokale ved siden af Café Stiften på Banegårdspladsen er blevet til en café. Café Opera åbnede for godt en måned siden. De vil, med egne ord, være et “trattoria” som er en mellemting mellem en café og en restaurant. På caféens website står der, at både ejer og køkkenchef er velbevandret i, og har stor kærlighed til det traditionelle italienske køkken. Det gjorde ikke vores forventninger mindre.

Antipasti

En tester var, hvad vi startede med. Carne e formaggio med tre kødspecialiteter og to oste. Serveret med hjemmelavet brød og grissini. 98 kroner for 1 person. En krydret og tørret salami, trøffelsalami og speck (Saltet, krydret og røget svinekød fra Norditalien). Osten var en halvblød Taleggio og en ukendt rucolaost. Der var pesto og grillede peberfrugt. Artiskok, semi-dried og almindelige tomater, oliven, kapers og salat. Salaten var desværre ikke frisk. Ellers ganske fin tallerken med variation. Aftenens bedste.

Carne e formaggio. Foto: Aarhus Update

Carne e formaggio. Foto: Aarhus Update

Pasta

Tagliatelle polpette med kødboller i tomatsauce til 95 kroner. En rigtig Lady og Vagabonden-ret. Der var kødboller af finthakket fars. Fem styk i alt. Okay smag, dog var de sparsomt krydret. En kraftig tomatsauce med god viskositet var der også. Den smagte udelukkende af tomat. Det var ikke frisk og hjemmelavet pasta, men tørret købe-pasta. Sådan var det. Den var desværre ikke varm, men halvlunken og flere af båndene klistrede sammen. Øv! Det var ikke en god oplevelse. Vi fik at vide, at det var en hovedret, men fem mindre kødboller er nok lige i underkanten.

Tagliatelle. Foto: Aarhus Update

Tagliatelle. Foto: Aarhus Update

Hvad gik der lige galt her?

Porchetta til 148 kroner. Alle hovedretter serveres med dagens garniture og kartofler. Provençale Sauce fik vi anbefalet til kødet. Den var milevidt fra de Provençale saucer, jeg kender, hvor der er masser af tomater og friske krydderier og hvidløg i. Den, vi fik her, var ikke god. Lidt geléagtig i det og med smag af tørrede Herbes de Provence. Vi smagte på saucen, men undlod at spise den. Porchettaen var ikke hjemmelavet. Den var fast i kødet og ikke varm. Den smagte ikke af ret meget. Krydderierne var der ikke meget af. De var indtørrede. Sværene var fint sprøde. Grøntsagerne var klart de bedste. De smagte frisk og var perfekt tilberedt. Men retten hang ikke sammen.

Porchetta. Foto: Aarhus Update

Porchetta. Foto: Aarhus Update

En rigtig “dansker” pizza

Luciano Pavarotti hed pizzaen til 120 kroner. Det lød som et godt valg. Den var med en, yderst mild, Salame Piccante på. Salame Piccante oversættes normalt til “krydret salami”. Det var ikke tilfældet her. Tværtimod. Udover det var der bøgehatte, rødløg og frisk basilikum, foruden Pecorino (italiensk fåremælksost). Pizzabunden var tynd og til den bløde side. Men det store problem var, at pizzaen ikke smagte af noget. Helt anonym og intetsigende. Ingen anbefaling herfra.

Luciano Pavarotti. Foto: Aarhus Update

Luciano Pavarotti. Foto: Aarhus Update

Flot, flot vin til prisen

Den helt store vinder den aften var vinen. En Barbaresco, Sori Capelli, fra 2010 fra Elio Filippino. Den passede fint til vores mad. Vi gav 500 kroner for en flaske, hvilket var en rigtig god pris. En anbefaling af de store.

En god flaske vin. Foto: Aarhus Update

En god flaske vin. Foto: Aarhus Update

Ærlig og venlig betjening

Vi kom midt på ugen. Der var tre spisende gæster, i de godt halvanden time vi var der. Det er ikke overvældende, men det var også sommerferie, og caféen er ny. Betjeningen var vi ovenud tilfredse med. De var serviceminded, yderst rolige og lavede alt med et smil.

Vores mening

God vin og god betjening for at starte med det positive. Maden var ikke den store oplevelse. Det var comfortfood, og vi blev mætte. Så hvis det er målet, så var alt godt. Desværre var der alt for mange svipsere med maden. Bare det, at maden ikke rigtig smagte af noget, er ikke gode tegn. Lidt synd, for rammerne er til god og hjemmelavet, italiensk mad. Hvis det var italiensk mad, vi fik, så er det i hvert fald sådan noget, der serveres på de mest befærdede turiststeder i Italien. På intet tidspunkt så vi noget, som mindede om autentisk italiensk mad. Desværre.

Publiceret 28 July 2017 12:00