Debat:

Hæv normeringerne - det skylder vi vores børn

Mette Bjerre (SF), byrådkandidat i Aarhus

Normeringen i de aarhusianske børnehaver er nu nede på 6,3 børn pr. pædagog, viser nye tal fra 40 kommuner. Det rækker til en sølle 26. plads, og det er alt for dårligt. Det presser personalet og giver for lidt tid til børnene. BUPL anbefaler en normering på 6,0.
Jeg er lige flyttet til Skødstrup med min mand og vores to døtre for at få mere plads og egen have. Vi valgte blandt andet Skødstrup, fordi det var vigtigt for os som børnefamilie at blive i Aarhus Kommune. I Aarhus praler man af at have gode daginstitutioner med høje normeringer, og jeg troede på, at kommunen havde en af landets bedste normeringer. Sådan er virkeligheden desværre ikke, som de nye tal viser.
Heller ikke på vuggestueområdet ligger Aarhus i toppen, men har en 15. plads. Der er normeringen på 3,0, hvor Morsø har en normering helt nede på 2,2 børn pr. voksen. Alle, der har sin gang i vuggestuerne og børnehaverne i Aarhus ved, at der endda er tider på dagen, hvor det ser endnu værre ud med normeringer. Min oplevelse som mor til børn i en daginstitution i Aarhus er, at personalet er fantastisk, men de er for få!
Det må vi gøre noget ved. Lad os få hævet normeringer. Vi bør som absolut minimum leve op til BUPL's anbefalinger, men ambitionen skal være at ligge i top fem af kommunerne. SF Aarhus vil i budgetforhandlingerne sikre 44 mio. kr. til flere pædagoger i daginstitutionerne. Lad os sørge for, at Aarhus Kommune igen kan prale af at have landets bedste normeringer.

Publiceret 20 July 2017 14:00