Debat:

Endelig! Aarhus får en veterankoordinator!

Lene Horsbøl Toft, byrådsmedlem og forslagsstiller for Venstre, Aarhus Kommune, og Peter Sporleder, sogne - og feltpræst og byrådskandidat for Venstre

I Aarhus Kommune bor der ca. 1300 veteraner. Det er mange, og det er da også kun i Aalborg- og Københavns kommuner, at der bor flere veteraner end i Aarhus. Alligevel er der 22 byråd i det ganske land, som allerede har besluttet at finde og prioritere de nødvendige midler til at finansiere en veterankoordinator. Det er ærligt talt ikke godt nok, at Aarhus Byråd først nu har besluttet at finde midlerne til en veterankoordinator. Takket være Venstres byrådsgruppe, er der nemlig nu en veterankoordinator på vej i Aarhus. Endelig!
Tilbage i februar stillede Venstres byrådsgruppe et forslag om at ansætte en veterankoordinator, men først på seneste byrådsmøde den 8. juni ser det ud til, at Venstres forslag har fået et endeligt "ja" fra byrådets andre partier. Bedre sent end aldrig kan man vist roligt sige og nu begynder arbejdet, med at finde den helt rigtige person til jobbet.
Set fra Venstres perspektiv, skal en Veterankoordinator være en person, som dels har en grundlæggende forståelse og viden om veteranområdet og veteraner og som dels besidder de faglige kompetencer, som gør, at veteranerne i Aarhus Kommune kan få den støtte og hjælp som de både mangler og fortjener. Venstre mener, at veterankoordinatorens primære fokusområde skal være vejledning og støtte i forbindelse med uddannelse og arbejde. Veteranerne har så mange kompetencer, som vi nu skal have sat i spil.
Afslutningsvis vil vi gerne ønske veteranerne i Aarhus Kommune tillykke med deres nye kommende koordinator. Forhåbentligt får vi her en funktion, som kan bidrage til, at de veteraner som bor i Aarhus Kommune får de rigtige tilbud på de rigtige tidpunkter.

Publiceret 17 June 2017 10:00