Debat:

SF vil sikre penge til flere pædagoger i daginstitutionerne

Mette Bjerre, byrådskandidat for SF i Aarhus, H.V.Kaalunds vej 5, 2. tv, 8000 Aarhus C

Vores daginstitutioner har brug for flere pædagoger. Det vil vi i SF sørge for, at de får. Jeg hentede min meget trætte lille pige fra vuggestuen for leden. Hun var ikke blevet lagt ud for at sove eftermiddagslur, fortalte en pædagog mig.
Han sagde, at om eftermiddagen kan det godt tage noget tid at få de små til at sove, og da de kun var to voksne på stuen, syntes de ikke, de havde tid til at få min datter at sove.
Han undskyldte, at hun var overtræt og gentog, at hun nok burde have fået den lur, men de havde virkelig ikke haft tid.
Jeg blev helt flov. Flov over, at vi som kommune behandler vores børn og deres pædagoger på den her måde. Vi kan ikke være det bekendt. Lige nu er der tider på dagen, hvor der er så få pædagoger, at hvis lille Dorthe falder, og Søren skal sove, så kan Knud ikke få skiftet sin beskidte ble, for enten skal hans ble skiftes, eller skal resten af børnene være alene på stuen.
Der er brug for flere pædagoger, så vores børn har tid til at lege, lære og udvikle sig, og så pædagogerne kan bruge deres faglighed til at være der for vores børn, istedet for at bruge al deres tid på at slukke ildebrand.
Derfor vil vi i SF til budgetforhandlinger sikre 44 mio. kr. mere til flere pædagoger og pædagogisk personale til daginstitutionerne i Aarhus.

Publiceret 07 June 2017 19:00