Mike Legarth med prins Joachim, som vandt finalen i 65-klassen med sin Ford Lotus Cortina. Foto: Michael Wulff

Mike Legarth med prins Joachim, som vandt finalen i 65-klassen med sin Ford Lotus Cortina. Foto: Michael Wulff

Rekordmange kiggede forbi ’Nordens Monaco’

Race-direktør er glad for rekordår. Han forventer færre trafikale problemer næste år

Bortset fra en alvorlig ulykke, hvor to tilskuere og en official kom lettere til skade, og Classic Race Aarhus' sidste løb søndag måtte aflyses, så kunne 2017-udgaven af Nordens største racefestival ikke have forløbet bedre.
Vejrguderne var med de mange tilskuere, som blev opgjort til at tælle hele 42.500 betalende gæster. Tidligere lød rekorden på 40.000.
“Det var en fantastisk weekend. Vi er rigtig glade og tilfredse hele vejen rundt. Der var godt ræs, godt vejr og mange gæster, så vi kunne ikke have bedt om mere,” siger direktør Mike Legarth og fortsætter:
“Glæden og atmosfæren har været noget af det bedste. Der var så mange glade mennesker over det hele, og vi har fået masser af ros for vores smukke bane. Og så skylder jeg også vores 800 frivillige en stor tak for deres engagement.”
Trafikale problemer
Der er altid brok, når store begivenheder skaber trafikale problemer, og weekenden og optakten til den var ingen undtagelse. Ikke mindst fordi kommunen sendte en del p-vagter ud for at udskrive bøder.
“Det er den største enkeltstående begivenhed i Aarhus, og det giver naturligt nogle udfordringer. Vi har gjort vores yderste for at anvise og informere, så folk ikke skal sidde i kø eller får p-bøder. Vi har selvfølgelig også hørt, at p-vagterne var ude fra tidlig morgen, og at mange fik p-bøder, som, de mener, er uretfærdige. Det kan vi kan godt forstå, så vi skal have talt med kommunen om at finde en bedre løsning. Vi kigger gerne indad og ser, om vi kan medvirke endnu mere til ikke at skabe gener,” siger Mike Legarth, som håber, der bliver færre trafikale problemer næste år.
“Vi er dybt taknemmelige for at få lov at bruge området, og vi forsøger at betale tilbage ved at være nænsomme og hurtige. Det arbejder vi løbende på at forbedre, så vi forstyrrer mindst muligt, og det bliver bedre igen næste år.”

Publiceret 22 May 2017 09:00