Bünyamin Simsek (V) kan ikke nikke genkendende til, at 7.214 aarhusianske folkeskoleelever går i kæmpeklasser. Pressefoto

Bünyamin Simsek (V) kan ikke nikke genkendende til, at 7.214 aarhusianske folkeskoleelever går i kæmpeklasser. Pressefoto

SF vil have mindre klasser:

Rådmand er åben for forhandling

Bünyamin Simsek (V) glæder og undrer sig over SF’s skoleudspil

Af
Danni Paulsen

Jeppe Kristensen

For mange elever i skoleklasserne fik forleden rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom (SF), til at udsende en meddelelse, hvor han forklarer, at SF vil gå til de kommende budgetlovsforhandlinger med et forslag om at øge indsatsen mod de såkaldte kæmpeklasser. Ifølge tal fra Undervisningministeriet, så går 27 procent af eleverne i de aarhusianske folkeskoler i klasser med 25 eller flere elever.
“I SF's skoleudspil foreslår vi, at vi skærer en halv time af skoledagen og i stedet bruge ressourcerne på at sikre, at der er færre elever i klasserne eller er to voksne til stede. Vi vil presse på for, at skolerne prioriterer flere pædagoger og lærere til færre børn fremfor lange skoledage,” siger Medom i pressemeddelelsen.

Deler synspunkt

SF's budskab både glæder og undrer rådmand for Børn og Unge, Bünyamin Simsek (V).
“Det undrer mig, at SF nu vil give penge til de 0-18-årige, for ved sidste budgetlovsforhandling valgte Thomas Medom at give flere millioner kroner til borgmesterens embedsmænd i stedet for børn og unge i Aarhus. Men det er da fint, at han nu vil kigge på området, men det kræver handling bag ordene,” siger venstremanden, som er optimistisk, inden de kommende budgetlovsforhandlinger.

“Vi overholder reglerne”

At 27 procent - svarende til 7.214 af de aarhusianske skolebørn - går i kæmpeklasser, forholder rådmanden sig skeptisk over for.
“Jeg har svært ved at nikke genkendende til tallene fra Undervisningsministeriet, fordi jeg har tal, der viser, at der i gennemsnit sidder 22 elever i de aarhusianske klasseværelser, og det er faktisk en smule under landsgennemsnittet, så jeg har ikke indtryk af, at det er et voldsomt problem i Aarhus,” siger rådmanden.
Men faktum er, at der er sket en procentuel stigning i andelen af aarhusianske børn i klasser med 25 eller flere elever. Kan du som rådmand være tilfreds med det?
“Vi overholder de regler, der er. Jeg anfægter ikke, at der er sket en stigning. Der er udfordringer visse steder. Jeg vælter dog ikke i dispensationsansøgninger fra skoler, der vil over, hvad der er tilladt. Det er meget lavt i forhold til, at vi har 49 skoler i kommunen. Men der kan bestemt gøres noget - blandt andet at udbygge skolerne med flere klasselokaler og sætte ind med flere voksne. Det vil jeg gerne være med til, men det kræver jo de nødvendige midler og velvilje fra de andre partier. Jeg er åben overfor forhandlinger og at finde pengene.”

null

Publiceret 02 May 2017 06:00