Heidi Haurum Schriver giver en gennemgang af store såvel som små haver. Man kan læse mere på www.havensideer.dk eller på ’Havens Ideer’ på Facebook.

Heidi Haurum Schriver giver en gennemgang af store såvel som små haver. Man kan læse mere på www.havensideer.dk eller på ’Havens Ideer’ på Facebook.

Hun får kundernes havedrømme til at spire

Heidi Haurum Schriver fra Borum planter masser af idéer i kundernes hoveder med sit nye firma ’Havens Ideer’

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Jorden er så godt som frostfri, og over alt pibler små, grønne blade frem på træer og buske. Nu går havesæsonen for alvor i gang, og dermed tager havedesigner Heidi Haurum Schriver fra Borum også hul på sin første sæson med sit nye firma Havens Ideer.
Ny i faget er hun dog ikke. Hun har tidligere arbejdet fuld tid med sin egen forretning inden for selvsamme felt. I dag er det dog som zoneterapeut og massør, hun hovedsageligt bruger sin tid. Men noget manglede i hverdagen:
“Jeg savnede at komme ud i haven i den friske luft. Det er der, jeg tanker op af energi,” siger hun og fortsætter:
“Jeg er sådan en person, som skal hjælpe andre - om det så hedder haver eller fødder.”

Helt på kundens præmisser

Med Havens Ideer får Heidi Haurum Schriver mulighed for at udleve det, som hun alligevel hele tiden render rundt og gør oppe i sit hoved, nemlig at hjælpe andre med at indrette have.
“Selv når jeg lige er oppe at handle og ser en have på min vej, så kører mit hoved lynhurtigt rundt med ideer. Sådan er det også, når jeg kommer ud til mine kunder. Allerede, når jeg parkerer bilen, så arbejder min hjerne på højtryk,” forklarer hun.
Det falder hende med andre ord ganske nemt at se muligheder i de haver, hun besøger. Derfor behøver hun heller ikke forberedelsestid, før hun dukker op hos kunden. Idéerne står i kø, og hun øser ud af dem, når hun laver en såkaldt havegennemgang. Så er det bare med at skrive guldkornene ned for haveejerne.
“Jeg gør enormt meget ud af at møde folk dér, hvor de er, og jeg gennemgår kun det, som de har brug for. Det nytter ikke noget, at jeg bare kommer og siger, sådan og sådan og sådan, hvis det ikke er i deres ånd,” forklarer Heidi Haurum Schriver, som voksede op i en kolonihave, og dér fik sået frøet til haveinteressen.
“Det er et fantastisk spændende arbejde, for der er ikke to haver eller to familier, som er ens,” siger den autodidakte havedesigner.

Heidis tre tips til en flottere have

  • Forkert plantevalg: Det er klart, at vil man eksempelvis have en nem have, så skal man vælge nemme planter og så videre.
  • Find en balance: Det er synd, at så mange bare sløjfer hele haven, og så placerer to træer, men omvendt skal man heller ikke klistre hele haven til i planter. Det første hører meget de unge til, mens de ældre ofte falder i sidste kategori.
  • Haven væk fra hækken: Mange har en tendens til, at al beplantning skal ud til hækken. Træk haven mere ind til huset. Det giver en have fyldt med oplevelser, som man har lyst til at gå en tur i.

Publiceret 19 April 2017 09:00