Hvad siger aarhusianerne til mere TV-overvågning af offentlige steder?

Hvad siger aarhusianerne til mere TV-overvågning af offentlige steder?

Voxpop:

Aarhusianere hilser overvågning velkommen

Det mener aarhusianerne om videoovervågning i det offentlige rum

Andreas Kristian Bjerregaard, 24 år

Er for videoovervågning på offentlige steder.
"Det er fint. At jeg bliver filmet, når jeg går ned ad gaden, rører ikke mig. Overvågning er jo til konsekvente ting, såsom hvis én forsvinder. Så længe jeg ved, at det er de rette mennesker, der sidder og kigger på det, så bryder det ikke nogle af mine frihedsprincipper." 

Laura Stoumann, 35 år

Er for videoovervågning på offentlige steder.
"Jeg har ikke det store problem. Det er en stor diskussion, men jeg synes, at det er i orden, fordi det bringer mest godt med sig. Det er jo ikke fordi, der sidder en snusket person og overvåger, hvor man går hen. Formålet skal være at opklare forbrydelser. I den henseende synes jeg, at det er en god idé. Jeg kan ikke se, hvorfor jeg skulle føle, at det er et overgreb på mine frihedsrettigheder. Hvis man ikke har noget at skjule, så kan jeg ikke se, hvorfor det er et problem."

Sigurd Nellemann Thorsen, 21 år

Er imod videoovervågning på offentlige steder.
"Umiddelbart er jeg modstander af overvågning. Vi har vores rettigheder, og jeg mener ikke, at den gavn, som overvågning giver, opvejer de generelle frihedsprincipper. Men jeg kan jo godt se, at der er nogle ekstreme cases, hvor videoovervågning giver mening. Jeg har ikke noget at skjule, men det er stadigvæk en krænkelse, at jeg skal overvåges."

Simone Rolighed, 22 år

Er for videoovervågning på offentlige steder.
"Jeg synes da, at det er en god idé i forhold til kriminalitet.  Så jeg kan ikke se noget problem. Omvendt synes jeg ikke, at det er så fedt, hvis der hænger et overvågningskamera på hvert hjørne. Men jeg tænker, at det også ville hjælpe mig, hvis der sker en eller anden situation, hvor jeg er i byen, og der er begået en eller anden kriminel handling." 

null

Publiceret 14 March 2017 15:30