15 år gamle Wasco er én af de tre gråpapegøjer, der søndag eller natten til mandag blev stjålet fra Inge Larsens hjem i Tilst.

15 år gamle Wasco er én af de tre gråpapegøjer, der søndag eller natten til mandag blev stjålet fra Inge Larsens hjem i Tilst.

Inge fik stjålet sine tre papegøjer:

Nu udlover hun en dusør

Inge Larsen fra Tilst er forundret over, hvad der kan få nogen til at stjæle andre folks husdyr

Da 65-årige Inge Larsen og hendes mand mandag morgen kiggede ud i deres udehus, fik de et chok. Der var ingen liv i deres store fuglebur, og udehus-døren stod og blafrede.
Der gik ikke længe, før de forstod, at tyve havde været på besøg sent søndag aften eller natten til mandag. Tyvene havde dirket døren til udehuset op og var gået direkte efter ægteparrets tre gråpapegøjer Arthur, Wasco og Perry. 
"De har taget sig god tid og lukket buret efter sig. Der lå hverken fjer eller noget på gulvet. De har nok haft en transportkasse med til dem. Fuglene har selvfølgelig skreget, men der er isoleret, så vi har ikke kunnet høre noget," fortæller Inge Larsen fra True i Aarhus V.
Og tyvene har været meget målrettede og blandt andet forceret et 1,80 meter højt hegn for at komme ind til udehuset.
"Politiet mener, det er bestillingsarbejde. Det må være nogen, der kender lidt til papegøjer og vidst, hvad de gik efter hos os," siger Inge Larsen, der ikke forstår, hvorfor man har villet have fingre i de fredede, tamme fugle, som måske er 5.000 kroner værd stykket.
"I januar blev det gjort ulovligt at handle med gråpapegøjer, så det er mig ubegribeligt, hvorfor man har valgt at stjæle dem. Det er jo ikke til at komme af med dem, med mindre man har papirerne på dem."

Dusør på 7.000 kroner

Inge Larsen har dog en formodning om, at tyvene gik efter den ene af papegøjerne.
"Arthur er 20 år gammel og meget berømt  i papegøje-kredse. Han er så blid og glad for mennesker og kan synge 'Mester Jakob' og 'Nu er det jul igen'. Det er en 'lækker luksus-fugl', så det kan være, de ville have fat i ham, og så tog de måske bare alle tre for at finde ud af, hvem af dem han var."
Inge Larsen og hendes mand har nu efterlyst papegøjerne på Facebook, hvor de også har udlovet en dusør på 7.000 kroner for at få dem hjem til True igen. Hun er dog ikke sikker på, at det er nok.
"Chancerne er godt nok små," sukker hun og fortsætter:
"Hvis tyvene nu sidder og får kolde fødder, så kunne man da håbe, at de ville kontakte os. De kan henvende sig anonymt til os eller Dansk Dyreværn Aarhus og få frit lejde eller stille dem og gå igen. Det er vi desværre nødt til at sige. Hellere det, end de får rykket hovedet af eller bliver stillet udenfor og dør af kulde," siger Inge Larsen.
Den 65-årige aarhusianer, der har haft mange forskellige dyr i sit liv, og som hjælper til hos Dansk Dyreværn Aarhus i ny og næ, er meget ked af at have mistet sine tre husdyr, som er en integreret del af familien.
"Det er så lavt at gøre sådan noget. Jeg kan næsten ikke sætte ord på det, når der er dyr indblandet. Vi ved ikke, hvordan vores fugle har det nu. De skulle have været her hos os resten af deres liv. Jeg kan ikke forstå, hvad der får mennesker til at gøre sådan noget," siger Inge Larsen og slutter:
"Jeg er meget bange for, at de er blevet sendt til udlandet. Det er rigtig, rigtig trist. Det er som at miste et familiemedlem. Det er ikke bare fugle for os."

Publiceret 07 March 2017 13:00