PetSpot.dk består af Nicoline Lodahl Karlsen, Thomas Andersen, Melissa Reifling og en masse dyr, som gerne vil passes.

PetSpot.dk består af Nicoline Lodahl Karlsen, Thomas Andersen, Melissa Reifling og en masse dyr, som gerne vil passes.

Nyt koncept:

Få passet dit dyr helt gratis

Tre, unge aarhusianere har fået en idé: Dyreejere og “dyrepassere” skal finde hinanden på en ny hjemmeside kaldet PetSpot.dk

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Hvis du har et dyr i familien, så kender du formentlig alt til pasnings-problematikken i eksempelvis ferier eller ved sygdom.
Har du derimod ikke dyr, men er vild med de små skabninger, så kender du måske til følelsen af at savne det gode selskab, de giver.
Disse to grupper af personer kan nu forene sig via hjemmesiden PetSpot.dk, der er kreeret af tre, unge, aarhusianske studerende.
Siden gør det muligt for dyre-ejerne at søge efter passere og for passerne at søge efter dyr. Det særlige ved siden er, at der ikke er penge involveret i pasningen - det hele går på frivillighed.
“Det skal være lysten, der driver passerne, og vi synes, at det er mere trygt og troværdigt uden, der er penge involveret,” fortæller 23-årige Nicoline Lodahl Karlsen, der er den ene del af trekløveret bag siden.
“Og så vil nogle nok spørge, om der virkelig er folk, som gider at passe dyr gratis. Og ja, det er der virkelig. Ud af de cirka 120 brugere på siden lige nu, er der flest passere,” fortsætter trekløverets andet ben, Melissa Reifling på 25 år.

Selskab når det passer ind

At folk gerne vil passe dyr gratis, er måske ikke så underligt endda, fortæller pigerne, som mødte hinanden og tredjemanden i firmaet, 22-årige Thomas Andersen, på studiet multimediedesign på Erhvervsakademiet Aarhus i Viby.
Ifølge dem er der nemlig mange, eksempelvis studerende, som netop savner at omgås dyr, men som samtidig ikke har mulighed for selv at eje et.
“Tager man nu de studerende, så bor de måske alene og savner selskab - og hvad skaber mere hygge og glæde end et dyr? Til gengæld bor de i små lejligheder, hvor det ikke er tilladt at eje et dyr. Det er måske heller ikke altid, en studerende har tiden til at eje et dyr eller for den sags skyld har råd til selv at eje det,” fortæller Nicoline Lodahl Karlsen.
På den måde får man samtidig testet af, om det der med selv at have et dyr faktisk fungerer for én.

Alle skal kende PetSpot.dk

Det lyder jo som en fin idé, men hvordan skal de tre iværksættere tjene penge på idéen?
“Vi har aldrig tænkt på det her projekt, som noget vi vil tjene en masse penge på. Bare det at vi kan få lov at være med til at skabe vores egen virksomhed helt fra bunden, betyder meget,” fortæller Melissa Reifling, der dog forklarer, at PetSpot.dk sælger premium-profiler, som giver adgang til flere funktioner.
Lige nu er det dog langt fra det at tjene penge, som fylder iværksætternes hoveder.
“Vi arbejder hårdt på at udbrede kendskabet til PetSpot.dk. Vi vil gerne have, at hvis man står i en situation, hvor man skal have passet sit dyr eller gerne vil passe et dyr, så er PetSpot.dk det første, som folk tænker på,” forklarer Melissa Reifling, som oplyser, at firmaet arbejder på en crowdfunding-video for at få penge i kassen til at markedsføre konceptet på landsplan.

null

Publiceret 01 March 2017 12:00