“Jeg tager lige en måneds ferie, og hvis jeg kender mig selv ret, begynder jeg at kede mig derefter,” lyder det fra 65-årige Mogens Toustrup.

“Jeg tager lige en måneds ferie, og hvis jeg kender mig selv ret, begynder jeg at kede mig derefter,” lyder det fra 65-årige Mogens Toustrup.

Tager afsked med “verdens bedste skole”

For første gang i 22 år skal Rundhøjskolen på jagt efter en ny skoleleder. Mogens Toustrup går nemlig på pension - sådan da

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Efter 22 år i spidsen for Rundhøjskolen er det nu på tide med nye udfordringer for 65-årige Mogens Toustrup.
31. marts har han sidste arbejdsdag, og han har travlt indtil da. Hans elskede Rundhøjskolen skal nemlig overleveres så godt som overhovedet muligt til den nye leder.
“Der er mange ting, som skal klares. Det hele skal gerne være timet og tilrettelagt - det synes jeg, at jeg skylder ledelsesteamet. Jeg vil gerne, at alt ligger beskrevet fuldt ud, så den nye leder kan gå rundt og nyde skolen samt børnene og så stille og roligt gå ind i jobbet,” forklarer Mogens Toustrup, som gennem årene aldrig er gået af vejen for at skamrose Rundhøjskolen - denne gang er ingen undtagelse:
“Det er Aarhus', nej verdens bedste skole. Det er en fantastisk skole. Ungerne er skønne, forældreopbakningen, kan jeg ikke forestille mig, findes bedre andre steder, og så er personalet utroligt innovativt. Her er en helt speciel atmosfære - en særlig Rundhøj-ånd - og jeg er stolt af at have været en del af det her sted,” lyder det fra den afgående leder.

Går en uvis fremtid i møde

Egentlig ville Mogens Toustrup gerne have taget et eller to år mere som skoleleder, men nogle praktiske omstændigheder omkring hans pension gør, at han vælger at stoppe nu.
Hvad der venter efter 31. marts er endnu uvist for den mangeårige skoleleder, men én ting ligger fast.
“Jeg tager lige en måneds ferie, og hvis jeg kender mig selv ret, begynder jeg at kede mig derefter. Jeg har forskellige bud på nyt arbejde, så jeg skal bruge tiden på at finde ud af, hvad, det egentlig er, jeg vil. Jeg skal kunne bruge min ledelseserfaring,” fortæller Mogens Toustrup.
Bliver det en sørgmodig dag, når du siger farvel?
“Nej, hold nu op, det er ikke sørgeligt det her. Det skal ikke være tårevædet. Det er en ny epoke - noget positivt! Det mener jeg virkelig. Nostalgi er ikke noget for mig,” fortæller han, men tilføjer alligevel.
“Jo, det kan da godt være, at jeg får en lille klump i halsen. Selvfølgelig vil jeg savne børnene og hele ånden.”Blå bog

Lærer på Vestergårdsskolen fra 1975 til 1990
Skoleleder på Sct. Jacobi Skole i Varde fra 1990 til 1994
Skoleleder på Rundhøjskolen fra 1994 til i dag

Publiceret 01 March 2017 12:00