Skandalesag lukker Danmarks mest populære radioprogram omgående

 
DR-radioprogrammet Café Hack på P4 er på få dage gået fra at være Danmarks mest populære radioprogram til at være Danmarks mest skandaleombruste radioprogram.
Radio24Syv har afsløret, at produktionsselskabet SK Production, som står bag Café Hack og i øvrigt er ejet af Søren Dahl og Kristian Borregaard, der er helholdsvis vært og producent af radioprogrammet, har tjent næsten 1,2 millioner kroner på at sende ud-af-huset, sommerprogrammet. Pengene har SK Production opkrævet af de steder, hvorfra Café Hack har sendt deres sommerprogrammer - blandt andet Tivoli, Nyborg Slot og Fredericia Teater.
Radio24Syv har kontakter 36 steder, som har haft besøg af Café Hack siden 2013. 19 af dem har oplyst, at de har betalt for at blive eksponeret som værtssted i radioen, og heraf har 15 af dem valgt at sætte beløb på. Dette løber op i 1.162.548 kroner.

Se eller gense indslag om Café Hack øverst i denne artikel.
At modtage penge på den måde er i strid med DRs retningslinjer, og derfor har DR også valgt at lukke programmet prompte og afbryde samarbejdet med SK Production.
”Det er en alvorlig sag for alle parter, når vi på denne måde skal afslutte et samarbejde med et produktionsselskab, som vi har arbejdet sammen med i rigtigt mange år. Men der er desværre ikke nogen vej uden om. Der må ikke kunne sås tvivl om DRs troværdighed, og der er ingen tvivl om, at SK Productions i forbindelse med produktionen af sommer-versionerne af 'Cafe Hack' har overtrådt DRs retningslinjer, når de har opkrævet penge fra de enkelte steder," siger radiochef i DR, Gustav Lützhøft i en pressemeddelelse.
Allerede på søndag er programmet pillet ud af P4s sendeflade.

Se eller gense indslag om Café Hack øverst i denne artikel.

Publiceret 01 March 2017 15:16