Jægergårdsgade har været lukket for gennemkørsel

Jægergårdsgade har været lukket for gennemkørsel

Endelig! Jægergårdsgade åbner om 12 dage

Den 13. marts bliver der åbnet for gennemkørsel i Jægergårdsgade

Beboere og forretningsdrivende i den mest befærdede del af Jægergårdsgade kan begynde at ånde lettet op.
Den del af gaden, der går fra M. P. Bruuns Gade til Frederiks Allé, har været lukket for gennemkørsel og gradvist pløjet op af store entreprenørmaskiner siden juni 2016 til stor frustration for mange.
Men nu er der lys i mørket. Om præcis 12 dage bliver vejen igen åbnet. Det bekræfter Aarhus Vand overfor Lokalavisen Aarhus.
”Planen er, at vejen åbner den 13. marts. Vi bliver i hvert fald færdig med vores entreprenørarbejde, og det er aftalt med kommunen, at vi åbner for gennemkørsel den dag, men der kan godt stadigvæk være lidt hængepartier med lidt fortovsarbejde og lignende," siger Claus Møller Pedersen, afdelingschef i Plan og Projekt ved Aarhus Vand.
Det er en melding, der vækker stor glæde i gaden.
"Det er fantastisk at høre. Det er årets bedste nyhed indtil videre. Vi glæder os til, at der bliver normale forhold igen, for det har været hårdt," siger formand for gadeforeningen i Jægergårdsgade og møbelpolstrer, Per Lisberg.

Fortsætter i 2018

Aarhus Vand og entreprenøren Per Aarsleff har brugt den lange tid på at grave en stor hovedspildevandsledning ned i gaden, så den kan håndtere den øgede mængde nedbør, man forventer, fremtiden byder på.
Projektet har haft nogle bump på vejen og har måttet udskydes ad flere omgange. I øjeblikket bliver der arbejdet ved Godthåbsgade ud for blandt andet SuperBrugsen, og det arbejde fortsætter om et års tid.
”Arbejdet genoptages i 2018. Den ledning, vi har lagt i Jægergårdsgade, slår et sving ind i Godthåbsgade, og den bliver ført videre fra Godthåbsgade til Ingerslevs Boulevard i 2018," siger Claus Møller Pedersen, som erkender, at der har været en del udfordringer med anlægsarbejdet.
”Det har været en ordentlig omgang, hvor vi har ramt lige ned i byens nerve og en af de centrale butiksgader. Vi kan desværre ikke lave sådan et stykke arbejde uden at genere. Selvom vi gør, hvad vi kan for at minimere generne, så vi er glade for, at beboere og erhvervsdrivende har givet os så positivt et medspil, som de har."

Publiceret 01 March 2017 16:00