Debat:

Godt med større fokus på demensramte

Johnny Lykke Rasmussen Vejlbygade 31 E 8240 Risskov

Byrådspolitikerne har fremstillet et forslag om, at Aarhus skal være en demensvenlig by. Et forslag, der stammer fra Socialdemokratiets, Venstres, SF's og Enhedslistens medlemmer i Sundheds- og Omsorgsudvalget.
Hurra, for deres fremsynethed. Demens er en forfærdelig sygdom, og de mennesker, der er ramt af demensens ødelæggende følger, fortjener den bedst mulige omsorg og behandling. Derfor er jeg glad for, at byrådspolitikerne lægger op til, at der kommer endnu mere fokus på demens.
Det er en rigtig god idé at efteruddanne kommunens plejepersonale, så de har endnu bedre forudsætninger for at drage ordentlig omsorg - og for bedre, at kunne forstå demensramte mennesker og dermed give en betydelig bedre støtte og tryghed til disse mennesker.
Ligeledes er det vigtigt for plejepersonalet at få mere viden om, hvordan man får den bedst mulige kontakt med de pårørende. Det er alfa og omega, at byens demensramte borgere får den nødvendige omsorg og pleje – og dette forslag er endnu et skridt i den rigtige retning.
Lad Aarhus Kommune forsætte med at gå forrest i arbejdet med at skabe gode forhold for mennesker med demens.

Publiceret 23 February 2017 16:00