Debat:

Hvem skal bestemme om vi skal have kønsopdelt svømning?

Knud N. Mathiesen, Byrådsmedlem for Dansk Folkeparti, Sigridsvej 32, 8220 Brabrand

Et stort samtaleemne i Århus, ja for den sags skyld et samtaleemne i hele landet, er, om vi skal have kønsopdelt svømning eller ej, og hvem der skal bestemme det.
Folkeoplysningsloven giver mulighed for at oprette foreninger for at tilgodese et mindretal med særlige ønsker, og i dette tilfælde at man svømmer sammen med kvinder og kun kvinder. Det står enhver frit for at oprette en sådan forening.
Men det er byrådet, der har retten til at bestemme, om man skal låse vores svømmehaller af i den normale åbningstid, så der ikke er adgang for mænd, det er byrådet, der skal tage denne beslutning.
Når Nabinou Diaby udtaler, at det skal byrådet ikke blande sig i, tager hun fejl. Det er sådan demokratiet virker, og det bliver man nødt til at rette sig efter.
Man kunne jo også mene, at man diskriminerer mænd, hvis ikke der er adgang i den normale åbningstid for dette køn, og det er der nogen, der skal tage en beslutning om, og det er i dette tilfælde byrådets pligt og ret. Og der er et stort flertal i byrådet til at forsvare dette princip - at alle har lige adgang til kommunes institutioner og idrætsanlæg i den normale åbningstid.
Vi har så gode muligheder her i landet for at danne foreninger, så problemet er der ikke, hvis man vil følge de demokratiske spilleregler. Det er blevet sagt, at det er en hetz mod disse kvinder, men jeg mener, at det er usagligt at komme med en sådan påstand. Jeg kunne jo komme med den modsatte påstand - at det er en hetz imod demokratiet og mod andre borgere at forbyde dem adgang til vores svømmehaller i den normale åbningstid.

Publiceret 25 January 2017 10:15