Onsdag 18. januar blev byrådet i Aarhus Kommune enige om at lægge et budget på 2 millioner til opførelsen af Den Uendelige Bro.

Onsdag 18. januar blev byrådet i Aarhus Kommune enige om at lægge et budget på 2 millioner til opførelsen af Den Uendelige Bro.

Arkitekter jubler:

Den Uendelige Bro kan stå klar om få måneder

Der var brede smil på stemmebåndet hos ophavsmændene bag Den Uendelige Bro efter, at det er kommet frem, at Aarhus Byråd har fundet penge på broprojektet

Af
Jeppe Kristensen

I onsdags blev det endeligt besluttet, at Aarhus bliver en bro rigere. Den Uendelige Bro ved Varna Palæet.
Beslutningen blev foretaget i byrådet i Aarhus Kommune.
Hos ophavsmændene bag Den Uendelige Bro vækker det naturligvis glæde, at afgørelsen endelig er faldet på plads.
“Det er fantastisk, at det bliver til virkelighed med Den Uendelige Bro. Nu kan vi endelig trykke på knappen og komme i gang med opførelsen af broen,” siger Johan Gjøde, da Lokalavisen Aarhus fanger ham på telefonen.

En længere proces

For Johan Gjøde og hans partner i arkitektfirmaet, Niels Povlsgaard, har arbejdet om at opføre Den Uendelige Bro været stålsat i lang tid.
Men alligevel var det ikke den helt store overraskelse, at byrådet gav et endeligt grønt lys til broprojektet i onsdags.
“I forhold til byrådsdebatten 16. december 2016 følte vi os mere eller mindre sikre på, at den ville blive opført. Men man ved aldrig med byrådet,” siger Johan Gjøde og tilføjer:
“Vi har arbejdet på at få det her til at lykkes i rigtig lang tid. Vi har skullet hente tilladelser fra Naturstyrelsen og Kystdirektoratet. Så det er dejligt, at det bliver til virkelighed.”
Selv om drømmen nu bliver til virkelighed, så kan brobyggerne endnu ikke komme med et konkret tidspunkt for, hvornår broen bliver synlig og anvendelig for aarhusianere og andet godtfolk.
“Det hele afhænger af vejrliget. Storme og hård frost kan udsætte opførelsen. Men vi regner stærkt med, at vi kommer i gang i starten af foråret, og derfra tager det lige knap en måned, før den er synlig og brugbar,” siger den ene af idémændene.

“Man har ramt rigtig”

Ifølge Johan Gjøde har Den Uendelige Bro gjort et ikke-eksisterende sted interessant igen.
“Vi har ramt rigtig med broen. Den har skabt et sted, som har været et ikke-sted før. Man kan sige, at broen er spektakulær, men det er omgivelserne så sandlig også. Områdets kvaliteter kommer virkelig til syne. Så man kan sige, at Den Uendelige Bro egentligt bare er rammen,” forklarer arkitekt Johan Gjøde.

null

Publiceret 20 January 2017 14:15