Aarhus' første letbanetog deltager i festen på lørdag

Et 32 meter langt letbanetog sniger sig med til åbningsfesten for Kulturby 2017

Når kulturhovedstadsåret på lørdag bliver skudt i gang med en kæmpe åbningsceremoni vil tusindvis af mennesker være på gaden for at opleve showet.
Men også et enkelt letbanetog sniger sig med til festen, oplyser Aarhus Letbane i en pressemeddelelse.
Ved Mindet over for DOKK1 stikker Danmarks første letbanetog nemlig bogstaveligt talt næsen frem som tilskuer til åbningsfestens optog.
Foran DOKK1, hvor skibe ladet med håb og ønsker for fremtiden søsættes til ceremonien, kan aarhusianerne få et indtryk af, hvordan letbanen kommer til at tage sig ud i gadebilledet.
"Når Letbanen åbner (i maj 2017, red.), kommer den blandt andet til køre forbi DOKK1 på havnen, og da skinnerne allerede ligger her, kunne vi ikke stå for fristelsen til at være med til årets første store fest i Aarhus. Den næste bliver åbningen af Danmarks første letbane, og det laver vi en lille appetitvækker på ved at deltage i åbningsceremonien," siger letbaneselskabets direktør, Claus Rehfeld Moshøj.
De mange tusinde mennesker, der lørdag kommer forbi DOKK1 kan slet ikke undgå at få et glimt af det 32 meter lange og knapt fire meter høje letbanetog af typen Stadler Variobahn.
Toget har plads til 216 passagerer, har niveaufri indstigning, syv døre på hver side, og så kommer det til at køre på den centrale strækning mellem Aarhus H og Skejby/Lisbjerg.  
Toget er det første af 26 letbanetog, der kommer til at betjene østjyderne omkring Aarhus og til Grenaa og Odder. 
"Vi synes, at det er flotte letbanetog og en moderne, komfortabel og miljøvenlig form for transport, som vi snart kan tilbyde østjyderne. At det sker i et år, hvor Aarhus også er Europæisk Kulturhovedstad, siger alt om, hvor meget der sker i Østjylland i disse år. På den måde er der meget at fejre lørdag aften, og vi er glade for at være en del af festen," siger Claus Rehfeld Moshøj.

dp

Publiceret 20 January 2017 14:30