19-årige Ida Una ses øverst til venstre, mens 30-årige Jeanette Bonde er nummer to fra højre øverst.

19-årige Ida Una ses øverst til venstre, mens 30-årige Jeanette Bonde er nummer to fra højre øverst.

To aarhusianere deltager i dette års Melodi Grand Prix

To kvinder fra Aarhus skal dyste om at komme med til Eurovision Song Contest i Ukraine

Når Boxen i Herning den 25. februar skyder det danske Melodi Grand Prix-show af med pomp og pragt, så er der aarhusiansk islæt at finde blandt de ti deltagere, der skal forsøge at synge sig til en billet til Eurovision Song Contest i Ukraine.
Det fremgår af en pressemeddelelse fra DR.
Den allerførste kunstner, vi kommer til at opleve til det tv-transmitterede show, der ofte bliver set af halvanden million danskere, bliver den blot 19-årige Ida Una med nummeret 'One'.
Den unge sønderjyde, som læser en HF på Aarhus Akademi, har blandt andet været meget aktiv på Instagram og Youtube, og det var efter at have set hende på Youtube, at Peter Bjørnskov tog kontakt til hende for at få hende til at optræde med 'One', som han har komponeret sammen med Lene Dissing.
Ida Una beskriver overfor DR hendes sang som værende et positivt popnummer.
"'One' handler om, at vi skal passe på hinanden og på den jord, vi er på. Vi skal blive bedre til at stå sammen og støtte hinanden, både hvad angår familie og venner, men også i større sammenhænge," siger hun.
Efter hende skal syv andre solister optræde, før den 30-årige sanger og sangskriver Jeanette Bonde skal forsøge at tryllebinde Danmark med sit nummer 'Hurricane'.
Bonde er modsat sin Aarhus-kollega yderst rutineret i den musikalske verden og har blandt andet været korsanger for Stine Bramsen, Peter A.G., Ulige Numre, Simon Kvamm, Shaka Loveless, Agnes Obel og Gulddreng.
Jeanette Bonde har en kandidatgrad fra Det Jyske Musikkonservatorium og har selv været med til at skrive sit nummer.
"Jeg glæder mig virkelig til at skulle optræde som solist, og Melodi Grand Prix er jo et ret vildt sted at debutere. Jeg føler mig enormt privilegeret over, at jeg får lov til at være en del af så etableret en institution som Melodi Grand Prix," siger Jeanette Bonde til DR.

Publiceret 19 January 2017 15:23