Finansieringen af Den Uendelige Bro er på plads

To millioner kroner er afsat til at bygge den uendelige bro. NB og DF efterspurgte sponsorer

Af
ESBEN LARSEN MIKKELSEN - JP Aarhus

Vejen er ryddet for at Den uendelige bro endelig får en chance for at blive uendelig.
Onsdag vedtog byrådet finansieringen for at etablere broen, som var placeret midlertidig neden for Varna i forbindelse med Sculpture By The Sea i 2015, permanent.
Byrådet vedtog en anlægsbevilling på to millioner kroner til at genopføre Den uendelige bro, finansieret via opsparingen i Kultur og Borgerservice. Derudover er der afsat 150.000 kr. årligt til driften, som afholdes inden for Sport & Fritids ramme.
Venstre har tidligere sat spørgsmålstegn ved finansieringen, men efter en udvalgsbehandling kunne partiet onsdag tiltræde indstillingen. Det samme kunne Dansk Folkeparti.
"Det giver mening at etablere den uendelige bro. Den er flot og spændende. Men jeg har rejst spørgsmål om, hvorfor vi ikke kan forsøge at finde sponsorater. Der kan godt være nogen, der vil være med til at sponsorere sådan et kunstværk. Det er ærgerligt, at man ikke har undersøgt det. men uanset hvad støtter Dansk Folkeparti etableringen af broen," sagde Knud N. Mathiesen.
Samme ønske har Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen haft, og derfor kunne han som eneste byrådsmedlem ikke støtte indstillingen:
"Jeg så gerne, at man var gået en anden vej. Skulptur med stor folkelig opbakning, jeg så gerne, at civilsamfund kom mere på banen. Det kunne være et fællesskabsprojekt for byen. Mon ikke hurtigt, man kunne finde penge som "open source" i byen,"
Som afslutning takkede kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad for støtten til broprojektet:
"Jeg glæder mig til, vi får den uendelig bro, den var ret populær. Det er kunst og et sted, hvor folk kan bevæge sig. Det bliver dejligt, tak."

null

Publiceret 19 January 2017 09:00