SMART Training foregår i Bellevuehallen hver onsdag fra klokken 9.00-10.00. Holdet er fyldt, men Annelise fortæller at der starter et ekstra hold fra klokken 10-11.

SMART Training foregår i Bellevuehallen hver onsdag fra klokken 9.00-10.00. Holdet er fyldt, men Annelise fortæller at der starter et ekstra hold fra klokken 10-11.

Gymnastik:

Træn din hjerne i Risskov

Seniorer kan nu benytte sig af et tilbud, der også skal træne de små grå. Det er VRI, der står bag det nye koncept

Af
Af Alexandra Bach

I Bellevuehallen blev der 4. januar åbnet op for et nyt hold kaldet SMART Training, som gennem øvelser og leg træner kroppen og hjernen.
”SMART Training er nogle øvelser og lege, som udfordrer således, at man bruger både kroppen, sanserne og hjernen, så den kommer i sving, bliver udfordret og laver nye forbindelser,” lyder det fra SMART Training instruktør Annelise Birch Larsen fra Risskov.
Hun fortæller, at SMART Training er øvelser, hvor det motoriske, sensoriske og logiske kommer i spil. ”Motorikken bruges gennem fysiske øvelser med balance og koordination, det sensoriske gennem brugen af sanserne, såsom synssansen som trænes gennem øjenøvelser, og det logiske, når hjernen skal huske en bestemt rækkefølge, kæde en bevægelse og et tal sammen, og huske det samtidigt med, der laves forskellige øvelser.”
Men selvom det måske er muligt at mestre en øvelse, så er det ikke målet med træningen. Hjernen skal nemlig blive ved med at blive udfordret, og det må derfor ikke blive for nemt.
”Det handler ikke om at træne for at blive god til noget bestemt, for hver gang man bliver god til noget, så skal man have en ny udfordring, så man hele tiden er på kanten af at kunne noget,” siger hun.

Til gavn for alle

Træningen henvender sig til seniorer i alderen 60-90-årige, og ifølge Annelise er det et tilbud med mange fordele, ”Det er godt for alle, der vil holde sig i gang, som vil lave nye forbindelser i hjernen og blive hurtigere til at tage beslutninger” siger hun og fortsætter:
”Man bliver bedre til at huske og får styrket sin balance og koordineringsevne.”

Det sociale aspekt

Men Annelise fortæller, at selvom det er godt at få trænet kroppen og hjernen, er det ikke det eneste, det handler om.
”Det er også en social ting. Det er noget, man gør sammen med andre. Vi har en kæmpestor seniorafdeling, og der er flere seniorer, som kan lide at holde sig i gang, og som skal have udfordringer,” siger hun og fortsætter:
”Det er meget vigtigt, at mennesker i den alder, har det godt, får bevæget sig, og er sammen med andre. Det sociale aspekt er vigtigt. Så det har vi også meget fokus på,” understreger Annelise.

Det første hold

Og det sociale, var da også det, som en af de 28 deltagere bed mærke i til første træning.
”Vi har haft det så hyggeligt, og vi har aldrig før grinet så meget sammen til seniortræning som i dag. Og så tænkte jeg på, hvorfor er det, vi kommer sådan til at grine? Det er jo, fordi vi kommer i samme overraskende situation, som f. eks. vi kan huske, at vores små børn var i, når de var i gang med at lære at cykle, eller vi spillede vendespil sammen. Vi genkender og husker fra år tilbage, erkender noget om os selv i dag, udfordres, og så er vi sammen i gode hænder. Jeg glæder mig til næste onsdag,” siger 77-årige Hanne Borup fra Risskov og ler.
En anden af deltagerne, Anny Bang på 66 år fra Egå, lagde også mærke til, at hun blev udfordret i løbet af timen. ”Vi havde denne her navneøvelse, og det var rigtig godt for mig, fordi jeg ikke er ret god til at huske navne. Men den lille øvelse, der hjalp det jo allerede ret hurtigt. Man bliver jo bedre til det, man øver sig på, og når man så kan gøre det gennem en leg, så kan det jo ikke være bedre,” lyder det fra hende.

null

Publiceret 12 January 2017 09:00