Mange af tilskuerne til indvielsen var helt nede ved broen og inspicere værket.

Mange af tilskuerne til indvielsen var helt nede ved broen og inspicere værket.

Aarhus' nye vartegn blev indviet:

Nu lyser Ringgadebroen

Rådmand Kristian Würtz (S) tændte torsdag aften for Signe Klejs' lyskunstværk

Torsdag aften blev lyskunstværket Hesitation of Light indviet og markerer nu - og frem til 2023 - byporten ind til Aarhus by. 
Indvielsen af det spektakulære lysværk, som med omkring 200 lamper illuminerer Ringgadebroen, trak et stort antal aarhusianere ned til Godsbanen, hvor de kunne varme sig på en gratis kop kaffe, mens der var indvielsestaler ved 'Aarhus 2017'-direktør, Rebecca Matthews, bestyrelsesformand for Godsbanen, Rune Kilden, og Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø.
Klapsalver og et kollektivt 'Waaaauw' lød der, da sidstnævnte med et tryk på smartphonen tændte for værket. 
Et værk, som kunstner Signe Klejs, der nærmest ikke kunne holde glædestårerne tilbage, da hun talte, har brugt rigtig lang tid på at skabe. 
Det er da også et ganske unikt kunstværk, den aarhusbaserede lyskunstner, har præsteret. 
Hesitation of Light er inspireret af og en hyldest til den aarhusianske astronom Ole Rømer, der tilbage i 1675 gjorde den opdagelse, at lys har en hastighed, og at det gradvist breder sig. 
Hver aften bliver broens farver defineret af aftenhimlen. Fire kameraer placeret på broen peger hver mod et af verdenshjørnerne og registrerer farverne over en given periode, mens solen går ned. Disse oplysninger bliver omdannet til broens nye farvepalet, og de syv buer iklædes dermed naturens egen lyssætning.

Ringgadebroen set fra Frederiksbroen.

Ringgadebroen set fra Frederiksbroen.

Publiceret 12 January 2017 18:40