Står det til SF i Aarhus, må en aarhusianer maksimalt leje sin lejlighed ud 60 gange om året via Airbnb.

Står det til SF i Aarhus, må en aarhusianer maksimalt leje sin lejlighed ud 60 gange om året via Airbnb.

Rød blok i strid om Airbnb-begrænsninger

SF i Aarhus vil sætte et loft over udlejninger. Det vil S ikke

I Amsterdam, London, New York, Berlin og Paris har de det allerede. Overborgmester Frank Jensen (S) i København truer med det.
Der skal være et loft for, hvor mange gange, en lejlighed skal kunne udlejes via udlejningsportalen Airbnb, mener flere storbyspolitikere.
Står det til Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), så skal 'Smilets By' dog ikke hoppe med på begrænsningsvognen.
“Vi har en ambition om at få flere turister til Aarhus, og derfor er vi glade for udlejningsportalerne, så længe udlejningen foregår på en ordentlig måde,” udtaler han til Ritzau.

SF vil have loft

Men det er der langt fra enighed om i den røde del af byrådet.
SF i Aarhus beder nemlig bede byrådet sætte et loft over, hvor mange dage om året man kan udleje sin bolig.
Loftet skal sikre, at billige værelser og boliger ikke bliver brugt som hotelværelser, men i stedet er til rådighed for de studerende, udsatte og andre indbyggere i Aarhus, der har hårdt brug for permanent boligløsning, skriver partiet i en pressemeddelelse.

Vil undgå misbrug

”Der er mange penge på spil i boligmarkedet, og derfor skal vi sikre, at den fine deleøkonomiske tanke ikke misbruges. Der er stor efterspørgsel efter byens almindelige boliger, og de skal først og fremmest være til rådighed for almindelige indbyggere. Med et loft kan vi forhindre, at mulighederne misbruges, så borgere bliver tvunget til at leje sig ind på korte aftaler uden kontrakter. Samtidig kan de, der blot ønsker at dele deres bolig ved lejlighed, stadig have mulighed for det – til gavn for turister og lokaløkonomien,” siger Thomas Medom. rådmand for Sociale forhold og Beskæftigelse.
SF fremsætter et beslutningsforslag, hvor byrådet bedes beslutte, at kommunen går i dialog med Airbnb med inspiration fra den hollandske aftale, hvor Airbnb og Amsterdam er blevet enige om et loft på 60 udlejningsdage om året.

Publiceret 12 January 2017 11:30