Josef (t.v.) og Jakob Baumgartner har i et par år mødtes en eller to gange om ugen i deres øvelokale, som duoen overtog fra Carpark North. 4. februar kan Baumgartner Brødrene opleves live på Fatter Eskil.

Josef (t.v.) og Jakob Baumgartner har i et par år mødtes en eller to gange om ugen i deres øvelokale, som duoen overtog fra Carpark North. 4. februar kan Baumgartner Brødrene opleves live på Fatter Eskil.

Musik-glade tvillinger med egne numre

Efter mange år som korsangere og backing musikere står brødrene Baumgartner nu med et album, der er 100 procent deres

Af
Louise Nyvang Burmeister

Nu var det på tide. Sådan siger tvillingerne Baumgartner om deres nyligt udgivne debutplade i eget navn.
38-årige Jakob Baumgartner og den ti minutter ældre Josef Baumgartner sidder i deres lille studie og øvelokale på Holmstrupgårdvej i Brabrand.
Udefra ligner lokalet et autoværksted, ligsom naboerne på vejen, men indenfor afslører en blød sofa, masser af musikinstrumenter og lysekroner i loftet, at der her bliver tænkt i noder, omkvæd og popmelodier.
Efter at have været en del af bandet Popfilter, der var med i DR's talentforløb 'Karrierekanonen' i 2002, er brødrene nu gået helt solo i eget navn.
“Tidligere har vi haft en producer til at hjælpe os med numrene, men nu har vi lavet alting selv. Her i dette lille studie har vi haft friheden til at eksperimentere meget mere. Der har ikke været en dyr leje af et studie eller en producer, der skulle betales. Vi har finpudset numrene i vores eget tempo og for første gang fået det lige præcis, som vi gerne vil have det,” siger lillebror, bassist og forsanger Jakob Baumgartner.

Musikalsk makkerpar

Siden de tveæggede tvillinger kunne nå tangenterne på klaveret i barndomshjemmet i Skive, har de spillet musik sammen.
Gennem skoletiden optrådte de til skolefester, senere gymnasiefester og på lokale spillesteder.
I dag bruger de også masser af tid sammen, når de ofte begge to er backing-kor eller -musikere for Rugsted/Kreutzfeldt eller Rock Nalle.
“Vi har en fælles musikforståelse,” siger Josef Baumgartner og Jakob supplerer:
“Når vi synger kor for andre, behøver vi ikke aftale så meget. Det kommer helt af sig selv, hvem der tager hvilke stemmer.”
Tvillingerne boede en overgang sammen i et musikerkollektiv i Aarhus. Nu bor de med et par kilometers mellemrum med deres familier i Aarhus V.
“Vi har mere musikalsk bagage til at gøre det selv nu, og det er der kommet flere eksperimenterende og finurlige numre ud af,” siger Jakob Baumgartner.
Nummeret 'Der er kun dig' har været ugens mest spillede på P5. Og brødrene har allerede planer om at lave ny musik til foråret.
“Vores egen musik skal der blive meget mere af. Nu holder vi bolden rullende,” siger Josef Baumgartner.

null

Publiceret 04 January 2017 06:00