Bogens handling udspiller sig i Los Angeles, hvor forfatteren selv tilbringer en del af året. Foto: Pressefoto

Bogens handling udspiller sig i Los Angeles, hvor forfatteren selv tilbringer en del af året. Foto: Pressefoto

Døden i horisonten:

Aktiv dødshjælp er emnet i Risskov-forfatters nye roman

Ny spændings-roman fra Riskov-forfatteren Niels Frederik Westberg tager afsæt i et alvorligt emne nemlig aktiv dødshjælp

Niels Frederik Westbergs nye spændingsroman med titlen 'Sidste Akter' fra Byens Forlag blev udgivet midt i december. Bogen handler om aktiv dødshjælp og dermed retten til selv at vælge sin skæbne
“Jeg er jo selv lidt ældre, og tanken om døden i horisonten melder sig hyppigere og med stærkere intensitet end i alle de forløbne år,” siger forfatter og journalist Niels Frederik Westberg i en pressemeddelelse og fortsætter.
“Det er tanken om, at ethvert menneskes liv rummer en skæbnefortælling. En fortælling, som bliver mere værdig, hvis du vælger selv at ville styre den, altså påtager dig at være det subjekt i fortællingen, som du under alle omstændigheder alligevel er,” siger Westberg.

Svært at have kontrol

Det er dog ikke altid let at have kontrol over sit eget liv. Slet ikke i Los Angeles, hvor forfatterens roman foregår. En falleret neurolog med danske rødder har efter et mislykket ægteskab med en Hollywood-skuespillerinde svært ved at få tingene til at fungere. Faktisk klarer han den kun ved ulovligt at hjælpe sine få og hårdt plagede smertepatienter med at dø. Men en dag hjælper han selvfølgelig den forkerte og havner i en kynisk og morderisk gangsterstrid.
dietz

null

Publiceret 02 January 2017 09:00