“Officielt er hele projektet færdigt til aflevering i marts 2018, men vi har en målsætning om, at de indvendige arealer kan tages i brug til sæsonstart i januar 2018,” forklarer formanden for multihallens bestyrelse, Kurt Kirkedal Laursen.

“Officielt er hele projektet færdigt til aflevering i marts 2018, men vi har en målsætning om, at de indvendige arealer kan tages i brug til sæsonstart i januar 2018,” forklarer formanden for multihallens bestyrelse, Kurt Kirkedal Laursen.

Efter 10 års kamp:

Nu får Mårslet sin multihal

Nu har bestyrelsen bag Mårslet Multihal underskrevet kontrakt med entreprenør

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Byggeri En ny hal i fuld størrelse, to mindre gymnastiksale, nye spinnings- og motionslokaler, nyt opholdsområde, nye omklædningsfaciliteter og opgradering af den eksisterende omklædning.
Det er i grove træk det, som Mårslet-borgerne kan se frem til hen over det kommende år.
Efter 10 års kamp er projekt 'Mårslet Multihal' nemlig tættere på end nogensinde.
Bestyrelsen bag projektet har nu underskrevet kontrakt med totalentreprenøren Dansk Halbyggeri, og allerede 16. januar rykker de første maskiner ind. I første omgang for at ombygge halhuset til motionsrum.
“Efter planen står denne del færdig allerede 7. april, så TMG Motion kan flytte ind. Derefter går resten af byggeriet i gang. Officielt er hele projektet færdigt til aflevering i marts 2018, men vi har en målsætning om, at de indvendige arealer kan tages i brug til sæsonstart i januar 2018,” forklarer formanden for multihallens bestyrelse, Kurt Kirkedal Laursen, som har været med hele vejen fra projektets fødsel tilbage i 2006.

Borgere støtter massivt

Den lange fødsel har skyldtes, at bestyrelsen selv har skullet skaffe en tredjedel af de mere end 20 millioner kroner, som projektet ender med at koste.
Det er lykkedes blandt andet i form af fonds-støtte, men også gennem støtte fra private og virksomheder i Mårslet. De har spyttet intet mindre end 2,2 millioner kroner i kassen i form af støttearrangementer og køb af mursten.
“Når man har arbejdet med noget i SÅ lang tid, og der har været forskellige forhindringer undervejs, så er det simpelthen intet mindre end lækkert at være nået her til,” siger Kurt Kirkedal Laursen, som tager udfordringen med logistikken under byggeriet med ophøjet ro.
“Det bliver selvfølgelig lidt spartansk at bruge stedet det kommende år, men det finder vi ud af,” siger han.
I første omgang er det alt det nævnte indledningsvist i denne artikel, som står for skud. I fase to skal det nye byggeri så sammenkobles med skolen blandt andet i form af et nyt køkken. Til dette har Aarhus Kommune givet fire millioner kroner. Dernæst er vi ude i drømmerier - for dem er der fortsat mange af i Mårslet. En ny svømmehal står eksempelvis højt på ønskelisten.

null

Publiceret 21 December 2016 16:00