I sommer sagde Kystdirektoratet ja til ansøgningen fra Aarhus Kommune om at sætte en permanent bro op i vandet ud for Varna.

I sommer sagde Kystdirektoratet ja til ansøgningen fra Aarhus Kommune om at sætte en permanent bro op i vandet ud for Varna.

Den Uendelige Bro på byrådsmødet:

Arkitekter er klar til genopførsel

Om byen skal have en ny Uendelig Bro, er på byrådsmødet på onsdag

Af
Louise Nyvang Burmeister

En drømmesituation. Sådan betegner de to arkitekter, Niels Povlsgaard og Johan Gjøde, der står bag Den Uendelige Bro, scenariet, hvis Aarhus Byråd onsdag vedtager at genopføre det runde kunstværk.
“Det vil være en drømmesituation, fordi broen så bliver genopført på det sted, den er tænkt til. Den tilfører stedet nogle kvaliteter, der ellers ikke er der, når man kan gå ud på vandet og betragte byen fra den side,” siger Niels Povlsgaard.
Den Uendelige Bro var en stor publikumssucces under sidste års Sculpture by the Sea. Lang tid efter mærkede arkitekterne køber-interesse fra udlandet. Også kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) var begejstret for værket.


To millioner til opførelsen

Efter diverse tilladelser fra myndigheder såsom Kystdirektoratet, er rådmanden nu klar også med finansieringen af broen. De to millioner kroner til selve anlægget bliver taget fra opsparingen i Kultur og Borgerservice. Mens den årlige udgift på 150.000 kroner findes inden for Sport og Fritids nuværende budget.
Et flertal i byrådet skal dog sige god for planerne, før broen bliver en realitet.
“Vi er klar. Og får vi lov nu eller i januar, så kan broen være genopført i maj,” siger arkitekten.

Publiceret 21 December 2016 06:00