På www.aarhus.dk/soscykelsti kan man læse mere om den foreløbige linjeføring af cykelstien, og på www.sos-cykelsti.dk kan man læse mere om borgernes kamp.

På www.aarhus.dk/soscykelsti kan man læse mere om den foreløbige linjeføring af cykelstien, og på www.sos-cykelsti.dk kan man læse mere om borgernes kamp.

Borgermøde:

Se endelig linje for cykelsti ved Ask

Cykelsti fra Solbjerg over Ask til Malling etableres næste år. Torsdag, bliver den endelige linje afsløret på et møde

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

I de seneste to uger har borgerne kunnet kommentere på den foreløbige plan for linjeføringen af cykelstien mellem Solbjerg over Ask til Malling.
Der er kommet et par håndfulde kommentarer ind, oplyser Carsten Thomsen, der er projektleder i Center for Byens Anvendelse i Aarhus Kommune.
“De fleste henvendelser går på, hvordan hver enkelt borger bliver berørt af den nye cykelsti, men generelt får vi overvejende positive tilkendegivelser fra lokalbefolkningen,” forklarer Carsten Thomsen, som fortsætter:
“Nu skal vi så have samlet sammen på alle bemærkningerne og have set på, hvorvidt der er noget, som taler for, at linjeføringen skal ændres.”
15. december klokken 19 bliver den endelige placering nemlig fremlagt på et borgermøde i Tulstrup Kirke. Det sker sammen med SOS-Cykelsti, - altså gruppen af Ask-borgere, som i fire år har kæmpet bravt for at få en cykelsti på stedet.

Måske asfalteres stien

Ud over den endelige linjeføring, vil der på mødet desuden muligvis være en afklaring på, hvorvidt der er fundet penge til at opgradere cykelstien fra stenmel til asfalt.
Da Lokalavisen Aarhus talte med Carsten Thomsen, var dette endnu ikke helt afgjort.
“Men vi arbejder på sagen, da det bliver nemmere at få alle cyklister til at bruge stien, hvis der er en fast belægning,” lyder det fra Carsten Thomsen, som oplyser, at de første måneder af 2017 kommer til at gå med opkøb af jord til stien - enten frivilligt eller i form af ekspropriation.
Dernæst går det egentlige arbejde med at skabe stien i gang “hurtigst muligt i løbet af foråret,” som Carsten Thomsen udtrykker det.
“Vi regner med, at hovedparten af stien er færdig i 2017. Nogle strækninger - som eksempelvis skolevejen fra Solbjerg til Ask - vil have størst fokus og vil helt sikkert stå klar næste år,” siger projektlederen.
Især finansieringen af opgraderingen til asfalt, kan ske at forlænge projektet.

“Nu bliver det virkeligt”

Hos Kirsten Louise Laursen, der er talskvinde for SOS-Cykelsti, er der glæde over, at Ask-borgernes lange, seje arbejde nu for alvor er ved at give pote.
“Det er fedt, at det nu begynder at blive mere synligt - der er eksempelvis kommet et stort skilt op herude. Det hele bliver efterhånden mere virkeligt - nu kommer stien altså endelig,” siger hun og tilføjer, at SOS-Cykelsti vil blive glade for en opgradering af underlaget, men:
“At få hele strækningen færdig er mere vigtigt for os end asfalt. Asfalt er helt sikkert et plus, men det kan bekymre os, om projektet så trækker ud,” siger Kirsten Louise Laursen, som er spændt på at se den endelige linjeføring, byggeriets fremgang og på, hvordan borgermødet kommer til at gå.
“Kommer der mon kritiske røster frem? Nu hvor vi er ved at være tæt på, bliver nogle borgere mere bekymrede: Hvad kommer det her til at betyde for min grund? I SOS-Cykelsti er vi dog sikre på, at den her sti kun kan blive en gevinst for alle - det må også påvirke huspriserne positivt.”

null

Publiceret 14 December 2016 16:00