Video:

Universitetsband hylder Disney-klassikere

Bandet ’Luftens Helte’ er et resultat af to musikvidenskab-studerendes passionerede kærlighed til Disney-musik

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Det kan komme meget godt ud af en universitetsuddannelse. Et bigband for eksempel.
Det er, hvad der er sket for en række musikvidenskab-studerende fra Aarhus Universitet.
Hans Ole Munkgaard og Kasper Fonnesbæk Andersen, begge 27 år, er grundlæggere af et 18 mands stort band, der hedder 'Luftens Helte'. Universitetsbandet spiller udelukkende covernumre fra Disney-tegnefilm som en hyldest til store og små tegnefilm, som landets børn til stadighed ser hver fredag aften.
De to kender hinanden fra musikvidenskab-studiet, og her fandt de hurtigt sammen.
"Vi havde sammenspilshold og en del sidefag sammen, og her fandt vi ud af, at vi begge havde en stor forkærlighed for Disney-musik. På et tidspunkt kom vi til at snakke om, hvor sjovt det kunne være at lave et Disney-orkester og få lov til at spille den fantastiske musik. Vi blev ret hurtige enige om, at for at sådant et orkester skulle have sin eksistensberettigelse skulle vi spille til nogle fester. Det skulle ikke bare være fire mennesker og et keyboard. Det skulle lyde ordentligt, så de her fede orkester-arrangementer kommer til deres ret. Så samlede vi et ordentlig orkester, der kunne spille de her ting,”"siger Hans Ole Munkgaard.
Og det er altså blevet til i alt 18 mennesker, der til sammen udgør 'Luftens Helte'
“Vi startede med at finde ud af, hvad vi kunne klare os med for at få denne her lyd. Og så har vi bygget lidt ud siden med alle mulige instrumenter som basbasun og marimba,” siger Kasper Fonnesbæk Andersen og kigger over på bestyrelsesformanden for orkesteret, Ditte Fonder. som netop betjener sidstnævnte instrument.
Hun er 24 år gammel og har været med fra bandets begyndelse. Og som bestyrelsesformand har hun kunnet aflaste de to grundlæggere, så de i højere grad kan koncentrere sig om at være kapelmestre.
For det tage en del tid at arrangere de 30 Disney-numre, der er på bandets repertoire. Bandet øver en gang ugentlig.

Udsolgte koncerter

'Luftens Helte's første koncert foregik i forbindelse med et studieprojekt for to år siden på Kaserne Scenen på Kaserneboulevarden, hvor Musikvidenskab-studiet fortrinvist holder til.
“Vi øvede seks numre på en uge og spillede en sen aften for fulde musikvidenskab-studerende, så det kunne ikke gå andet end godt,” siger Hans Ole Munkgaard med et efterfølgende grin.
“Der er en masse nostalgi i det her, og vi kan mærke genkendelsesglæden blandt publikum. Modtagelsen har været overraskende god og nogen gange helt vanvittig, hvor folk går helt amok,” siger Kasper Finnesbæk Andersen.
Bandet har siden huseret på diverse fredagsbarer i det aarhusianske universitetsmiljø.
“Vi er i en overgangsfase, hvor vi går fra at være et studentermiljøband til at spille på lidt større steder. I maj spillede vi i en udsolgt Stakladen. Og i Mølleparken til Festugen til semesterstart, hvor der var 1.500 studerende. Så har vi en stor koncert i Stakladen 17. december, og næste semester har vi har en del flere større koncerter, end vi har haft før. Så det begynder at eskalere lidt nu, og det er da fedt,” siger bestyrelsesformanden og fortæller, at 'Luftens Helte' har festivalambitioner.
“Det kunne selvfølgelig være fedt at få festivaljob. Vi har det sådan, at nu ser vi hvor langt, det kan gå. Det har taget os lidt på sengen, at det er blevet så stort så hurtigt,” siger Hans Ole Munkgaard.


Tre af hovedkræfterne bag ’Luftens Helte’. Bestyrelsesformand Ditte Fonder og de to grundlæggere Kasper Fonnesbæk Andersen og Hans Ole Munkgaard.

Tre af hovedkræfterne bag ’Luftens Helte’. Bestyrelsesformand Ditte Fonder og de to grundlæggere Kasper Fonnesbæk Andersen og Hans Ole Munkgaard.

Publiceret 09 December 2016 12:00