Lars Lyngsdal er formand for Lystrup Musikforening, der arrangerer koncerter i Elsted-Lystrup Beboerhus. Her er væggene prydet med flere af de artister, som har optrådt på det intime spillested.

Lars Lyngsdal er formand for Lystrup Musikforening, der arrangerer koncerter i Elsted-Lystrup Beboerhus. Her er væggene prydet med flere af de artister, som har optrådt på det intime spillested.

Lystrup Musikforening:

Store koncertnavne på 2017-programmet

Lystrup Musikforening er klar med nye koncerter med navne som Peter Belli, Sko og Torp samt Moonjam på plakaten

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Lystrup Musikforening lever i bedste velgående og ser frem mod 2017 med et stærkt koncertprogram på scenen i Elsted-Lystrup Beboerhus.
“Vi arrangerer normalt fire store koncerter om året, og i 2017 kommer Peter Belli, Sko/Torp, Moonjam og så er vi ved i øjeblikket ved at forhandle med Folkeklubben. Så jeg synes, vi kan præsentere et stærkt 2017-program, og der er allerede godt gang i billetsalget,” siger en tilfreds Lars Lyngsdal.
Han har været med fra foreningens spæde start i 2001 og er i dag formand.

Belli på afskedsturné

Peter Belli, der tager på afskedsturné til næste år, kommer til Lystrup 20. januar, Sko/Torp spiller 10. marts og Moonjam spiller op i beboerhuset 29. september.
Lyngsdal oplever, at det er blevet lettere at få større navne til provinsen.
“Vi kan mærke, at bookingbureauerne er mere sultne, fordi deres kunstnere ikke længere kan leve af albumsalg og skal ud at spille noget mere. Det kommer små spillesteder som vores til gode. Jeg tror på, at hvis ikke os små musikforeninger og alle de frivillige ildsjæle ikke var her, så ville musikken have det rigtig skidt.” forklarer han.
Formanden nævner også, at musikerne er glade for at gæste Elsted-Lystrup Beboerhus og den dialog, der opstår mellem dem og publikum til koncerterne på det intime spillested, hvis koncerter ofte er udsolgte.
“I starten havde vi problemer med at skaffe medlemmer, men i dag har vi rekordmange medlemmer og så får vi også sponsorater fra det lokale erhvervsliv,” siger formanden og nævner, at Lions Club Lystrup i år har været ekstra gavmilde og givet 18.000 kroner til et nyt lysanlæg til scenen.

150 medlemmer

Der er i dag 150 medlemmer i Lystrup Musikforening, og de betaler 100 kroner i kontingent om året og får rabatter til koncerter.
“Vi vil gerne være en institution i Lystrup og hvis man vil have kulturliv herude, er det vigtig at støtte. Vi har ingen andre kultursteder her i Lystrup. Så jo flere medlemmer vi har, desto flere og bedre koncerter kan vi tilbyde,” fastslår Lars Lyngsdal.
Musikforeningen holder til i Elsted-Lystrup Beboerhus, hvor der udover en koncertsal med plads til 130 mennesker også er to øvelokaler, som lokale bands benytter sig af.
19. maj får de lov at vise prøver på deres musikalske evner til en øveband-koncert.

Flere koncerter

“Vi vil gerne arrangere flere koncerter, men det er også begrænset, hvor meget vi kan trække på vores frivillige kræfter. Men hvis der kommer et godt tilbud, kan vi godt finde på at arrangere en ekstra koncert eller to. Vi har også haft store tanker om at arrangere udendørskoncerter, og det kan også være, vi gør det en dag. Men på den anden side mister vi også det nærvær og intimitet, som der er på vores indendørs scene,” siger formanden for Lystrup Musikforening.
Alt overskud fra koncerterne bliver brugt på at investere i flere koncerter eller udstyr til øvelokalerne.
“Vores forening skal ikke give overskud, men bare køre rundt.” siger Lyngsdal.

Publiceret 09 December 2016 09:00