I sommer sagde Kystdirektoratet ja til ansøgningen fra Aarhus Kommune om at sætte en permanent bro op i vandet ud for Varna.

I sommer sagde Kystdirektoratet ja til ansøgningen fra Aarhus Kommune om at sætte en permanent bro op i vandet ud for Varna.

Byrådet ser gerne en ny Uendelig Bro

Byrådets største partier er positive over for at genopføre Den Uendelige Bro. Økonomien skal dog granskes

Af
Louise Nyvang Burmeister

En genopførsel af Den Uendelige Bro i Aarhus kan snart blive en realitet.
Pengene er fundet i magistraten for Kultur og Borgerservice. Spørgsmålet er nu om et flertal af partierne vil stemme for rent faktisk at bruge midlerne til den runde bro, som var opført i en midlertidig udgave under sidste års Sculpture by the Sea.
Ifølge kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) vil det koste to millioner kroner at anlægge broen, og 150.000 kroner om året at vedligeholde den.
Den årlige udgift lyder høj, mener Venstre.
“Vi vil gerne have kigget nærmere på, om det virkelig koster 150.000 kroner om året. Det er en stor binding for kommunen, og man kan få rigtig mange andre aktiviteter i sports- og kulturverdenen for de penge,” siger Hans Skou (V), der er medlem af kulturudvalget i byrådet.
Han tilføjer, at Venstre generelt er meget positivt stemt over for at få den Uendelige Bro tilbage til byen.
“Det er en rigtig, rigtig god idé. Den Uendelige Bro hører til i Aarhus. Den succes, den havde under Sculpture by the Sea, betinger, at vi skal kæmpe for at få den tilbage,“ siger han.
Partiet vil også have undersøgt muligheden for få ekstern finansiering til broen.
“Kommunens økonomi er presset. Vi vil gerne have undersøgt, om fonde eller virksomheder vil støtte etableringen,” siger Hans Skou.
Også socialdemokraternes medlem af kulturudvalget Steen B. Andersen er positiv, men vil have det økonomiske grundlag undersøgt nærmere.
“Vi skal drøfte det i gruppen, men som udgangspunkt er vi positivt indstillede. Broen er et fabelagtigt godt projekt, som spiller godt sammen med Regnbuen på Aros,“ siger det socialdemokratiske byrådsmedlem.
Partiet vil sandsynligvis stemme for at sende sagen til yderligere behandling i udvalget.
“Vi vil være sikre på, at den økonomiske ramme kan holde,” siger Steen B. Andersen.
Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad foreslår, at de to millioner kroner til selve opførelsen tages fra opsparingen i Kultur og Borgerservice, mens 150.000 kroner til årlig vedligeholdelse af broen findes inden for Sport og Fritids nuværende budget.
“Det vil være fantastisk at få broen tilbage til Aarhus. Jeg håber nu på opbakning i byrådet,” siger Rabih Azad-Ahmad.

Arbejde med adgangen

Teknik og Miljø oplyser, at der ikke vil blive stillet særlige krav til adgangsforhold herunder handicapadgang. Men da tilgængelighed er et fokusområde for Aarhus Kommune, så anbefaler Teknik og Miljø, at det fremgår af byrådsindstillingen, hvordan man vil arbejde med tilgængelighed.
Indstillingen skal behandles i byrådssalen, hvilket formentlig bliver på byrådsmødet 21. december.

null

Publiceret 03 December 2016 16:30