På Hovedgaden 63 i Brabrand driver Maria Bansov skønhedsklinik i eget navn.

På Hovedgaden 63 i Brabrand driver Maria Bansov skønhedsklinik i eget navn.

Kosmetolog om butiksdød i Brabrand:

“Vi har selv et ansvar”

Kosmetologen Maria Bansov går imod tendensen på Hovedgaden i Brabrand: Den lille selvstændige har succes og udvider

Af
Louise Nyvang Burmeister

Hun var blot 19 år, da hun åbnede sin egen skønhedsklinik på Hovedgaden i Brabrand.
Godt seks år er gået, og Maria Bansovs forretning har fortsat succes med at tiltrække både lokale og kunder udenbys fra.
Og det i et lokalt butiksmiljø, hvor forretningerne ellers har svært ved at overleve.
Den lokale købmand blev udkonkurreret af supermarkedskæden Netto på Silkeborgvej, Danske Bank lukkede sin lokale afdeling og senest lukkede Henriettes Livretter længere henne af gaden.
“Jeg kan jo se det på Hovedgaden, at der ikke længere er det samme butiksliv og samme gennemstrømning, men jeg mærker fremgang i min egen forretning,” fortæller den i dag 26-årige Maria Bansov.
Hun udvider nu sortimentet af hudpleje- og kropsplejeprodukter i butikken og åbner i december en webshop.
“Det handler om at udvikle sig og om at gøre det nemt for kunderne. Nu får de mulighed for at handle lige præcis, når det passer dem. Og at de kan skrive til mig med spørgsmål, uden at de i første omgang behøver at troppe op i butikken,” siger Maria Bansov.

Lokale kunder er vigtige

Hendes kunder er primært lokale, men hun får også besøg inde fra byen og ude fra Djursland.
“De store kæder sluger de små butikker herude. Når de små er væk, så ærgrer man sig over det. For det er butikkerne, der er med til at give liv lokalt, og det skal vi huske at bevare ved at handle lokalt,” mener Maria Bansov og tilføjer:
“Men man skal heller ikke bare læne sig tilbage som erhvervsdrivende og satse på, at de lokale kunder kommer. Butikkerne har selv et ansvar,” siger Maria Bansov.
For kosmetologen handler det om at følge med tiden og udvikle sin forretning, så tror hun på, at man sagtens kan være selvstændig på Hovedgaden i Brabrand:
“Der er grobund for butiksliv her. Men man skal holde ved, tro på det og have is i maven.”
Succesen bevirker, at hun nu også får ekstra hjælp i klinikken. Det havde hun også for to år siden, da hun var gravid og på fem måneders barsel med sin lille dreng.Nu er hun igen på jagt efter en ekstra hånd i butikken:
“Jeg knokler selv rigtig meget. Også meget om aftenen. Men med webshoppen bliver det nødvendigt at ansætte en mere. Der er for travlt til, at jeg kan klare det hele selv.”

Publiceret 23 November 2016 07:00