Brian Anthonsen i showroomet hos PL Vinimport, hvor der findes mange forskellige vine. Der arrangeres også vinsmagninger for kunder og netværk.

Brian Anthonsen i showroomet hos PL Vinimport, hvor der findes mange forskellige vine. Der arrangeres også vinsmagninger for kunder og netværk.

Ny ejer af PL Vinimport i Lystrup

41-årige Brian Anthonsen har overtaget PL Vinimport i Lystrup, efter Børge Petersen har valgt at stoppe

Af
Af Kim Skovrup Andersen

En 40 års fødselsdag kan for mange være en anledning til at stoppe op. Og det var også tilfældet for den nu 41-årige Brian Anthonsen, der pludselig stod med en mulighed for at gøre drømmen om at blive virksomhedsejer mulig.
“Jeg fik muligheden for at købe PL Vinimport, og det gav mig anledning til at tænke, at hvis jeg skal være selvstændig, så skal det dæleme være nu. Jeg har en del års erfaring fra vinbranchen, jeg har netværk i hele landet og så har jeg stadig benene til at løbe hurtigt. Så jeg tænkte: Jeg gør det sgu,” siger Brian Anthonsen med et efterfølgende stort smil.
Handlen gik i orden, og Brian Anthonsen er nu den nye ejer af PL Vinimport, der ligger på Marøgelhøj 9 i Lystrup.
Han har i opstartsfasen fået hjælp af den tidligere ejer, Børge Petersen, som grundlagde vin-virksomheden for 20 år siden.
“Børge har indvilliget i, at han vil hjælpe mig i gang. Han har utroligt mange gode kontakter, fordi han har været i branchen så mange år. Det var en del af den aftale, vi lavede, da jeg overtog. Så det er jeg selvfølgelig meget glad for,” siger Anthonsen, der beskriver sig selv som en passioneret vinelsker og glæder sig til at handle med vine med en god historie bag.
“Jeg vil gerne besøge producenterne bag vores vine, som firmaet har haft eneforhandling af i Danmark igennem mange år. Rejse til Frankrig, Italien og Spanien og lære dem at kende, se druerne på deres marker og høre deres historier. Jeg tror i høj grad på, at den gode historie og producentens passion er med til at gøre en god vin endnu bedre og nydelsen endnu større,“ siger han.
Børge Petersen havde elinstallationsforretning i 35 år, og PL Vinimport har 20 år på bagen, da han begyndte at sælge vin til sin store kundekreds.

Hensyn til familien

Via en fælles bekendt hørte Brian Anthonsen om, at Børge Petersen lige var fyldt 70 og gik med tanker om at drosle lidt ned.
“Samtidig gik jeg med tanken om, at jeg nok ikke skulle køre rundt i hele landet længere, fordi jeg også har to børn på 10 og 13 år og en kone. som jeg gerne vil se noget mere,” forklarer Brian Anthonsen, der er bosat i Malling og har været i vin-branchen i 12 år.
“Motorvejsmæssigt er det super nemt at komme hertil, fordi jeg slipper for at køre gennem Aarhus. Så det tager en halv time at komme på arbejde. Og så er det også let at få leveret varer herude. Det er lidt underligt, at industrikvarteret nærmest er det første, du møder i Lystrup. Men forretningsmæssigt er det genialt, og det fungerer rigtig godt for virksomheder som vores,” siger den nyslåede ejer af PL Vinimport.
Lystrup-virksomheden er gået ind i årets travleste periode på grund af alle de vin-gaver, som skal gives til jul.

Brian Anthonsen på sit kontor i bygningen på Marøgelhøj 9 i industrikvarteret i Lystrup.

Brian Anthonsen på sit kontor i bygningen på Marøgelhøj 9 i industrikvarteret i Lystrup.

Vigtigt at netværke

Erik Nissen, som står for regnskab, lager og korrespondance med udenlandske kunder, er fortsat en del af PL Vinimport. Og når det gælder engagementet i det lokale erhvervsliv, holder Brian Anthonsen fast i Børge Petersens tilgang: Han vil gerne fortsætte virksomhedens medlemskab af Erhverv Lystrup.
“Børge har siddet i bestyrelsen i Erhverv Lystrup i mange år, så det var oplagt at overtage medlemskabet for at få noget netværk og engagere mig lokalt herude. Jeg vil også gerne holde nogle vinarrangementer for medlemmerne af Erhverv Lystrup og vil i det hele taget gerne bidrage med de ting, jeg kan,” siger han og tilføjer:
“Jeg skal helt sikkert deltage i fælles arrangementer i Erhverv Lystrup, for det er en oplagt mulighed for at komme ud og lære folk at kende. Og komme ud og hilse på nogle andre mennesker, end dem jeg kender i forvejen. Jeg er allerede i dialog med mulige lokale samarbejdspartnere om tryksager og andre ting.”

null

Publiceret 13 November 2016 09:00