Well eller Hell-testen:

En gave til den dovne sofasurfer

Lokalavisen Aarhus' journalist overvejer at droppe træningen i fitnesscenteret, efter han fik en TEI-behandling

Af
Danni Paulsen

Jeppe Kristensen

I en travl hverdag kan det være en kamp at få klemt sig i løbeskoene, hvis vejrforholdene ikke er helt perfekte. Eller at traske ned i træningscentret, når sofaen står og insisterer på at blive brugt.
Personligt må jeg skamfuldt indrømme, at det kan tælles på to hænder, hvor mange gange jeg har været i Fitness World for at løfte jern, selvom jeg i årevis har betalt i dyre domme for at være medlem.
Derfor er det med stor spænding, jeg besøger Body Care Aarhus i Højbjerg for at teste klinikkens TEI System, der lyder som en gave sendt fra himlen til den dovne sofasurfer, der gerne vil af med flæsket.

Først prikker det lidt, men når intensiteten når et vist niveau, begynder musklerne at spænde.

Først prikker det lidt, men når intensiteten når et vist niveau, begynder musklerne at spænde.

Ingen ømme muskler

Onde tunger - og min kæreste - ville nok have anbefalet mig at tage slankeprogrammet, men jeg vil være stærk, så indehaver Marianne Guldhammer har indvilget i at give mig 30 minutters muskeltræning i TEI-maskineriet.
"Det svarer til fem-seks timers almindelig træning, så du får en god omgang," siger hun og beder mig smide alt mit tøj bortset fra underhylerne.
Fem-seks timers træning?!
Det ville normalt koste dage i fosterstilling og efterfølgende gangbesvær, men det bliver ikke tilfældet med denne form for træning, forsikrer Marianne Guldhammer.
"Du kommer ikke til at mærke nogen ømhed bagefter. Det garanterer jeg, for den infrarøde varme er blandt andet med til at modvirke dannelsen af mælkesyre, som er det, der giver ømhed," siger indehaveren, som dog anbefaler, at der minimum går en dag mellem hver behandling.

En enkelt behandling med TEI System på muskelprogrammet koster 299 kroner. Der er dog penge at spare, hvis man køber et 10-turskort.

En enkelt behandling med TEI System på muskelprogrammet koster 299 kroner. Der er dog penge at spare, hvis man køber et 10-turskort.

Stigende intensitet

Jeg lægger min semi-nøgne krop på briksen, hvor Marianne Guldhammer har lagt nogle store, slimede silikoneplader, som er blevet varmet.
Som en anden mumie bliver jeg pakket ind i flere såkaldte pads, som bliver spændt fast om kroppen. Kvinderne får normalt en om bagen, men jeg bliver i stedet pakket ind omkring lænden/maven, lårene og brystet.
Fra padsene går en masse ledninger over i en maskine, som sender infrarød varme og elektronisk muskelstimulation, der trænger dybt ind i muskelvævet, den anden vej.
En sitrende og prikkende fornemmelse rammer kroppen, da hun begynder at sende strøm gennem kablerne med to sekunders interval. Men den ellers ganske rare fornemmelse bliver hurtigt afløst, da hun øger intensiteten.
"Vi kalder maskinen for vores krammebamse, fordi det føles, som om den går ind og krammer musklerne og giver slip igen," siger Marianne Guldhammer.
Og det er et særdeles velvoksent kram, man får hvert andet sekund, når vi når over 40 procent. Sveden begynder så småt at pible frem på panden, og min snakkesalighed er mindsket enormt, fordi jeg mister pusten, hver gang stødene kommer.
Det føles rent faktisk, som om jeg laver mavebøjninger.

"Det var da ikke så galt," siger Marianne Guldhammer, mens hun pakker Lokalavisens journalist ud.

Sæsonbetonet popularitet

Det er tydeligt, at der sker noget, mens jeg ligger der på briksen og puster efter vejret. Lårene, brystet, lænden og maven arbejder og spænder.
Det er en sær fornemmelse, for det er maskinen og strømmen, der gør arbejdet, og jeg skal blot koncentrere mig om at slappe af i kroppen – når jeg kan. Og det kræver en smule tilvænning ikke at gøre noget, når din krop begynder at lave noget, der ligner krampetrækninger,
Behandlingen gør selvfølgelig intet for kondien, men man fornemmer bestemt, at det her kan være en vej til en pænere krop.
"Vi anbefaler ti behandlinger for et ordentligt resultat, som dog kan være meget forskelligt fra person til person. Ikke to kroppe er ens, men efter ti behandlinger kan de se et resultat. Jeg har haft kunder, det har tabt to centimeter om livet, mens nogen har tabt 16 efter samme behandling," forklarer Marianne Guldhammer, der selv tabte 5,1 kilo før sommerferien, og som har brugt TEI System til at styrke sit ben, så hun kunne komme på skiferie efter en knæskade.
TEI-maskinen har 21 forskellige indstillinger og kan bruges til en hel del – ikke mindst genoptræning. Det er dog især op til sommerferien eller lige efter julen, at Marianne Guldhammer har mange kunder.
"Det er meget sæsonbetonet. I starten af året vil mange gerne af med julefedtet, men der er især mange, der gerne vil strammes op, før de skal på stranden. Fra marts/april har vi virkelig travlt. I år måtte vi udvide åbningstiderne, men der var alligevel op mod 14 dages ventetid," fortæller klinikejeren, der åbnede sin virksomhed på Oddervej for halvandet år siden. Herfra tilbyder hun også tandblegning, laserterapi og en masse af den der slags selvforkælelse, som især hunkønnet er glad for.

Indehaver af Body Care Aarhus, Marianne Guldhammer.

Indehaver af Body Care Aarhus, Marianne Guldhammer.

Ikke en svagpisser

Da vi kommer over 50 procent i intensitet bliver det for alvor anstrengende - ikke mindst i mit venstre ben, der er begyndt at 'spasse ud', som jeg i mangel af bedre betegnelser får fremstammet.
Det skyldes, at der er noget svagere på grund af min knæskade, forklarer Marianne Guldhammer, som, før vi startede, fortalte, at nogle kunder kører med 100 procents intensitet.
Det kommer jeg aldrig i nærheden af, hvor end jeg gerne ville, og da vi rammer 60 procent, får jeg anstrengt stønnet, at det vist var det.
Jeg er lidt skuffet over, at jeg ikke kunne klare mere, men Marianne Guldhammer får beroliget mig med, at jeg ikke er en svagpisser.
"Nej, tværtimod. Det er mere et tegn på, at du har en stor muskelgruppe og muskelmasse, for så kan man ikke tage så meget," siger hun, mens hun pakker mig ud, uden at jeg kan afkode, om hun stikker mig en lille, hvid løgn for mit egos skyld.TEI System er opfundet af et spansk firma, som oprindeligt lavede det til professionelle cykelhold.

TEI System er opfundet af et spansk firma, som oprindeligt lavede det til professionelle cykelhold.

Hvad synes du, vi skal teste?

'Well eller Hell' er en testserie i Lokalavisen Aarhus Weekend, hvor vi tester anderledes behandlingsformer. Dette er andet afsnit. Første gang prøvede vi cupping. Har du en god idé til, hvad vi skal teste næste gang, så tip os endelig på danni.paulsen@lokalavisen.dk og skriv 'Well eller Hell' i emnefeltet. 

Publiceret 07 November 2016 16:00