Sådan ser en af tegningerne ud til den kommende multihal i Mårslet. Illustration: GPP Arkitekter

Sådan ser en af tegningerne ud til den kommende multihal i Mårslet. Illustration: GPP Arkitekter

Mårslet Multihal vil stå klar om et år

Formand for fondsbestyrelse forventer snart at kunne præsentere færdigt Multihal-projekt efter ti års arbejde

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Hvor bliver multihallen i Mårslet dog af? Det spørgsmål er der mange lokale borgere, som i den seneste tid har stillet Kurt Kirkedal Laursen, der er formanden for fondsbestyrelse bag Mårslet Multihal.
For et år siden blev det meldt ud, at projektet kunne stå færdigt i dette efterår, men det er blevet forsinket på grund af nogle forskellige forventninger til projektet og uenigheder med kommunen. Men på det seneste har folk bag fondsbestyrelsen ifølge formanden haft nogle 'rigtig gode møder', som han selv udtrykker det.
“Vi forhandler i øjeblikket med en totalentreprenør, de endelige tegninger er ved at blive lavet og vi forventer meget snart at skrive kontrakt. Herefter vil vi kunne komme med en mere detaljeret tidsplan for multihallen,” fortæller Kurt Kirkedal Laursen.
Derfor er han også ganske sikker på, at en ny multihal vil stå klar om et år.
Fondsbestyrelsesformanden har været med hele vejen lige fra projektets fødsel tilbage i 2006. Og det er ikke overraskende for ham, at det har taget så lang tid.

Høj indsamlingsfeber

“Det har været en lang proces, men sådan er det, når projektet er så stort, og vi har skulle skaffet så mange penge selv,” siger han.
Budgettet er cirka på 18 millioner kroner, og her har folkene bag multihallen selv skulle skaffe en tredjedel gennem fonde og indsamlinger. Her er de to millioner kroner rundet.
Og netop indsamlingsfeberen til multihallen er i øvrigt ret høj Mårslet. Senest lagde tv-vært Mikkel Beha Erichsen vejen forbi med et foredrag i slutningen af september, og det gav 48.592 kroner til byens kommende multihal.
“Foredraget med Mikkel Beha Erichsen var en kæmpe succes med over 400 solgte billetter, og det var en glædelig overraskelse. Det er forsat nødvendigt at samle penge ind. Vi har penge til de rå rammer, men får brug for midler til møbler og udstyr til hallen,” siger Kurt Kirkedal Laursen og tilføjer:
“Jeg oplever stadig en god lokal opbakning, hvor alle taler godt om projektet,”
Indsamlingen vil køre helt frem til åbning af multihallen om et år, og forventningen er, at der kommer endnu højere blus på indsamlingen, når der er noget mere konkret at præsentere.
Og det er da altså ifølge Kurt Kirkedal Laursen meget snart.
Du kan læse mere om projektet på multihal.nu.

null

Publiceret 21 October 2016 09:00