22-årige Malene Hundebøll har taget initiativ til at oprette velgørenhedsorganisationen World Education and Empowerment Association. En organisation, som ikke tager nogen gebyrer, hvorfor hun selv betaler for sine rejser til Afrika.

22-årige Malene Hundebøll har taget initiativ til at oprette velgørenhedsorganisationen World Education and Empowerment Association. En organisation, som ikke tager nogen gebyrer, hvorfor hun selv betaler for sine rejser til Afrika.

Ildsjæl sender afrikanske børn i skole

Malene ved godt, at hun ikke kan redde hele verden på en gang. I stedet tager hun et klasseværelse ad gangen

Af
Jeppe Kristensen

22-årige Malene Hundebøll har gjort det til sit mål at skabe en bedre verden for nogle af verdenssamfundets svageste borgere.
Derfor har hun skabt velgørenhedsorganisationen World Education and Empowerment Association - også forkortet WEEA - fra sit kollegieværelse i Hasle. Det godhjertede initiativ er tiltænkt at styrke afrikanske børns fremtid gennem uddannelse og viden.
“Det startede med, at jeg efter gymnasiet tog på en længere rejse til blandt andet Kenya, hvor jeg arbejdede som underviser i engelsk. Her var forholdene på skolen simpelthen så ringe, at jeg gik i gang med en indsamling til at lave et nyt tag. Pludselig havde vi samlet 60.000 kroner sammen. Det er der kommet et nyt klasseværelse til 60 elever ud af,” fortæller Malene Hundebøll.
Oplevelsen gav den aarhusianske tilflytter blod på tanden og sidenhen er der kommet endnu et klasseværelse til i Kenya.

Fra fire til 80 børn

Men det stopper ikke her.
“Det koster 750 kroner at sende et barn i skole. Og siden jeg startede WEEA, er vi gået fra at have fire børn i skole til cirka 80 elever på halvandet år,” siger den initiativrige unge dame, der selv har hovedet begravet i studiebøgerne fra sit sygeplejestudie, når hun ellers kan løsrive sig fra researcharbejdet, der ligger i at være forkvinde i en velgørenhedsorganisation.

Hjemme på kollegieværelset i Hasle er der flere billeder med afrikanske børn, som i dag er kommet i gang med skole efter støtte fra WEEA.

Hjemme på kollegieværelset i Hasle er der flere billeder med afrikanske børn, som i dag er kommet i gang med skole efter støtte fra WEEA.

Nægter at kigge passivt til

Med WEEA tilbringer Malene nærmest alle døgnets 24 timer på samle viden ind omkring de lidende rundt om i verdens u-lande.
Og det er ikke helt tilfældigt, hvis hun selv skal sige det.
“Det ligger meget nært i min familie at hjælpe andre. Vi har altid snakket kulturer, politik og mennesker henover middagsbordet. Det er vigtigt for mig at hjælpe andre, som ikke har været ligeså heldig, som jeg selv har været,” fortæller ildsjælen, der er vokset op i Tirstrup nær Varde, og tilføjer:
“Jeg vil gerne ud og i kontakt med de her mennesker, der har intet. Jeg tror, at man kan blive snæversynet, hvis man sidder i sine trygge rammer i Danmark og kigger passivt til.”

Store planer

Når man støtter WEEA med penge, kan man selv bestemme, hvad pengene skal gå til.
Organisationen har nemlig gang i flere projekter. Blandt andet kan man sponsore et barn
Men særligt et projekt optager Malene.
“Mit næste mål er at købe en grund og bygge en skole i Kenya,” fortæller hun og uddyber:
“På min første rejse derned i 2013 boede jeg hos en værtsfamilie, hvis nabo havde en lille pige, der hverken kunne finde ud af engelsk eller matematik. Nu er hun kommet i skole for midler fra WEEA. Og i dag kan jeg føre en samtale med hende på engelsk. Hun styrker sig selv til at klare en fremtidig uddannelse. Det er det, som WEEA går ud på.”
Det store arbejde er dog ifølge Malene ikke altid så rosenrødt.
“Det skaber egentligt bare en del bekymringer. Så det er ikke noget, som jeg kan anbefale,” lyder det smågrinende fra den unge initiativtager.

Publiceret 22 September 2016 09:00