På skiltet uden for kontoret står der advokat på både dansk, engelsk, somalisk og arabisk. Og i lokalerne ovenover holder firmaet Tolke Danmark til, hvis der skulle opstå sprogbarrierer.

På skiltet uden for kontoret står der advokat på både dansk, engelsk, somalisk og arabisk. Og i lokalerne ovenover holder firmaet Tolke Danmark til, hvis der skulle opstå sprogbarrierer.

Jurahjælp:

Advokat åbner onsdagstid i Gellerup

Tobias G. Elmstrøm vil være tættere på de mennesker, han hjælper med blandt andet familiesammenføringer og asylsager

Af
Louise Nyvang Burmeister

"Kan du lige give mig et øjeblik?"
Advokat Tobias Grotkjær Elmstrøm giver sig tid til at snakke med to mænd, der netop fanger ham på gaden uden for kontoret på Edwin Rahrs Vej. Så må Lokalavisens journalist lige vente et par minutter.
Efter en hurtig snak får Tobias Elmstrøm forklaret de to mænd, at det slet ikke er en advokat, de har brug for. Problemet med a-kassen skyldes simpelthen, at de ikke har skrevet nok ansøgninger.
Afbrydelser og uanmeldte besøg er i høj grad blevet en del af hverdagen for Tobias Elmstrøm, der netop har åbnet et advokatkontor i Gellerup, lige bagved Bazar Vest.
Der er åbent hver onsdag fra klokken 8 til 16, og her tager han sig tid til at snakke og give gratis rådgivning.
“Jeg prøver at tilpasse mig miljøet og mængde mig lidt, for eksempel ved at spise forkost i Bazar Vest. Det nytter ikke noget at blive sur, hvis folk braser ind på kontoret, når de er andre kunder, så kan man ikke arbejde herude,” forklarer Tobias Elmstrøm, der har drevet eget advokatkontor siden 2013.


Mange synes, det er bøvlet

Udlændingeret, familiesammenføringer, asylsager og erstatningssager har altid været det, han gerne ville beskæftige sig med.
“Der er ikke så meget prestige i udlændingeret, og ikke så mange penge i det. Mange synes, det er bøvlet. Men jeg synes, det er udfordrende, dels fordi det er et svært område, hvor reglerne ofte ændres, og fordi man har med andre kulturer at gøre,” siger Tobias Elmstrøm.
Han oplever en enorm venlighed blandt hans kunder.
“Modsat mange etniske danskere, så er udlændingene ofte utroligt barmhjertige. For eksempel da jeg flyttede mine sting herud første dag, var der en masse, som kom forbi og ville hjælpe,” fortæller advokaten fra sit lille kontor med fliser og et lille persisk tæppe på gulvet.
Han har planer om at udvide forretningen i Gellerup. Lige nu sidder hans 15 medarbejdere på hovedkontoret i Skolegade.
“Vi skal lige se, hvor stort behovet er, hvor mange der kommer. Men forhåbningen er at sidde herude fast og i større lokaler,“ siger advokaten.
Klædt i mørk habit og slips skiller han sig ud på gaden, hvor han til afsked giver hånd til journalisten, og før han når indendøre, kommer der igen en mand med papirer i favnen for at søge råd hos advokaten.

Publiceret 09 September 2016 09:00