Hjemløse kan se frem til at få vasket deres tøj af det aarhusianske firma Vask48 med ejer Nazir Mobin i spidsen, der vil centrifugere, hvad der svarer til 600 kilo tøj

Hjemløse kan se frem til at få vasket deres tøj af det aarhusianske firma Vask48 med ejer Nazir Mobin i spidsen, der vil centrifugere, hvad der svarer til 600 kilo tøj

Vaskefirma vil give hjemløse rent tøj på

Tøj og vasketøj ligger næppe øverst på budgettet eller prioriteten for hjemløse. Det vil aarhusiansk firma lave om på

Af
Jeppe Kristensen

Det aarhusianske firma Vask48 indleder nu et samarbejde med værestedet på Jægergårdsgade 'Det Blå Sted'.
Aftalen går ud på, at Vask48 vil donere aflagt tøj fra aarhusianerne til de hjemløse i byen. Men det er ikke det eneste initiativ.
“Til at starte med har vi besluttet os for at støtte brugerne af Det Blå Sted med tøjvask for op mod 30.000 kroner, så de kan få noget rent tøj på,” siger Nazir Mobin, der ejer firmaet Vask48, der udspringer af Just-Eat-konceptet, hvor man kan bestille tøjvask online.
Og det generøse initiativ er noget, der begejstrer den daglige leder på værestedet, Poul Jensen.
“Jeg kan slet ikke beskrive, hvor meget det her betyder for de hjemløse. De er altså vant til at transportere deres tøj i affaldssække og har ikke tøjkøb i deres budget,” fortæller Poul Jensen, da Lokalavisens udsendte møder de to aktører ude foran herberget på Jægergårdsgade.

Stor opbakning

Selv om velgørenheden først officielt rulles ud tirsdag den 6. september, så skorter det ikke på opbakning blandt Vask48's kunder.
“Vi har spurgt vores kunder, hvad de synes om idéen, og det er kun blevet modtaget positivt. De bliver lige pludselig også en del af en god gerning,” forklarer vaskemanden og fortsætter:
“De fleste af vores kunder har tøj i deres klædeskabe, som de ikke længere bruger. I stedet for at smide det ud, så kommer vi og henter det og afleverer det til de hjemløse på Det Blå Sted. Det handler om at gøre en forskel for de allermest udsatte i Aarhus. De fortjener en bedre hverdag.”
Håndsrækningen fra Vask48 kommer også i en tid, hvor lederen af Det Blå Sted føler, at de udsatte aarhusianere bliver tilsidesat for at give flere skattelettelser til de i forvejen rige danskere.
“Det er helt utroligt, at Nazir og Vask48 kommer herned og ikke bare vasker tøj, men også donerer tøj til de udsatte. Det er altså virkelig noget, som kan give de hårdtbelastede i Aarhus noget værdighed og selvværd til dem, som har allermest brug for det. Specielt i de mange kolde måneder, der er i Danmark,” siger Poul jensen.

Mere hjælp til de hjemløse

Lysten til at række ud efter de socialt svageste i Aarhus og Danmark er noget, der lægger ejeren af Vask48 meget på sinde.
“Jeg er opdraget til at give en hånd til andre, der ikke har været ligeså heldig, som jeg selv har været. Og så giver det en enorm energi til mig selv personligt, men også for mit firma, der netop har åbnet afdelinger i Skanderborg og Herning. Byer, hvor vi sagtens kunne finde på at lave lignende tiltag for udsatte borgere i de områder af landet,” fortæller Nazir Mobin, der håber, at andre private virksomheder finder inspiration til at lave tilsvarende velgørenhedsarrangementer for socialt udsatte.

Publiceret 06 September 2016 09:00