Yakov Munkebo bruger nu veteranhjemmet næsten dagligt.

Yakov Munkebo bruger nu veteranhjemmet næsten dagligt.

Veteran:

“Mine bekymringer er gjort til skamme”

Yakov Munkebo var tidligere modstander af veteranhjemmets placering i Brabrand. I dag er han daglig bruger af stedet

Af
Louise Nyvang Burmeister

Ekssoldaten Yakov Munkebo var en af dem, der kritiserede placeringen af veteranhjemmet i Brabrand i skarpe vendinger sidste efterår.
Inden hjemmet blev taget i brug.
For tre måneder siden tog han derud for ved selvsyn at vurdere placeringen, og nu kommer han på hjemmet stort set hver dag.
“Mine bekymringer er gjort til skamme. Det er et fantastisk sted, en arkitektonisk perle fra 1960'erne, og det er superhyggeligt,” siger Yakov Munkebo.
Det er gået op for veteranen, at selvom Grimhøjmoskeen kun er 500 meter væk, så er det ikke så slemt.
“Placeringen er ikke så grel. Der er en brat skillelinje mellem det Brabrand, man frygter, og det Brabrand, det rent faktisk ligger i. Men det kan man først se, når man er her,” forklarer Yakov Munkebo, der også har 'slæbt' flere veteran-kammerater med derud.
“De har allesammen sagt: 'Hvor er det fedt'. Ikke en eneste har sagt noget andet,” siger den aarhusianske veteran.
Yakov Munkebo har engageret sig i stedet, han er blevet medlem af aktivitetsudvalget og suppleant i bestyrelsen for veteranhjemmet.
“Når vi nu ikke kan ændre placeringen, så kan vi lige så godt få det bedste ud af det,” siger han.
En del vil dog fortsat have svært ved at komme ud til veteranhjemmet, mener han.
“Hvis man ikke har egen bil, men er nødt til at tage bussen, der måske er fuld af personer med anden etnisk baggrund, så kan det afholde folk med svær PTSD fra at komme. Man vil nemt kunne få et flashback, og det kan give en rigtig dårlig oplevelse,” forklarer Yakov Munkebo.
Han er derfor i gang med at undersøge mulighederne for eksempel at få sponsoreret et køretøj, som vil kunne hente og bringe veteraner, der ikke selv har bil.

Publiceret 21 June 2016 08:00