Skoleleder Susanne Hjermitslev fortæller, at Stensagerskolen er meget nedslidt, og hun glæder sig derfor meget over den foranstående renovering. Bygningerne er fra 1968/69 med en stor ombygning i 1994/95.

Skoleleder Susanne Hjermitslev fortæller, at Stensagerskolen er meget nedslidt, og hun glæder sig derfor meget over den foranstående renovering. Bygningerne er fra 1968/69 med en stor ombygning i 1994/95.

Forandring på Stensagerskolen:

“En stor opgave venter foran os”

For 33,3 millioner kroner skal Stensagerskolen i Viby renoveres. Pengene får hurtigt ben at gå på, for meget skal laves

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Flere og bedre hygiejnerum, flere personaletoiletter, genetablering af faglokaler, flere depoter, flere mindre rum både til undervisning og forberedelse for lærerne - men samtidig også flere klasselokaler, som passer til, at der i dag er flere børn i hver klasse. Desuden gerne nogle fællesrum i forbindelse med klasselokalerne, så både lærere og elever kan mødes på tværs.
De har på Stensagerskolen i Viby mange ønsker til forandringer af den slidte skole. Byrådet har da også afsat 33,3 millioner kroner til en gennemgribende renovering af stedet.
“Det er rigtig dejligt, at vi endelig er nået hertil - det er meget tiltrængt! Nu ligger der en stor opgave foran os med hensyn til at få mest muligt ud af pengene. Det bliver hårdt og udfordrende, men vi kan jo se en ende på det og et godt slutresultat, så det giver en ro. Der er også bare rigtig meget energi på skolen til den her forandring, da det er noget, vi har snakket om i så mange år nu,” siger skoleleder Susanne Hjermitslev.

Tid til at tænke sig om

Stensagerskolen ligger på to matrikler på hver sin side af Stensagervej i Viby. Det er en specialskole fra børnehaveklasse til og med tiende for elever med gennemgribende udviklingsforstyrrelser.
Skolens 212 elever er på grund af deres handicap meget pladskrævende.
For at minimere konflikter er det nødvendigt med ekstra meget rum omkring dem, forklarer Susanne Hjermitslev. Ligesom elevernes særlige behov også giver andre udfordringer - eksempelvis skal meget støjende elever og elever, som ikke kan klare støj, kunne fungere sammen.
Alle disse ting skal naturligvis tænkes ind i den foranstående renovering, og skolelederen håber derfor på en lang projekterings-proces.
“Personalet skal høres, og vi vil gerne have mulighed for at inddrage andre fagfolk, som eksempelvis ved noget om lyd og lys, og om hvordan dette påvirker os. Sådan at vi kan få nogle rammer, som bidrager til læring fremfor at modarbejde den. Vi vil med andre ord gerne have ordentlig tid til at tænke os om,” siger Susanne Hjermitslev.
Det er et stort ønske at købe nabo-ejendommen, aflastningsinstitutionen Stansagergården, for nogle af pengene.
De 33,3 millioner kroner til Stensagerskolens renovering kommer fra salget af Vejlby Skole.

null

Publiceret 22 May 2016 12:00