24-årige Nina Hollensen kan kvalificere sig til OL i Rio, når hun stiller op til i stævne i schweiziske Luzern 22.-24. maj. Her er hun i landsholdstrøjen. Foto: Team Danmark.

24-årige Nina Hollensen kan kvalificere sig til OL i Rio, når hun stiller op til i stævne i schweiziske Luzern 22.-24. maj. Her er hun i landsholdstrøjen. Foto: Team Danmark.

Ingen ro på:

Nina satser alt på OL i Rio

24-årige Nina Hollensen har gode muligheder for at kvalificere sig til OL i Rio. Det afgøres i næste uge i Schweiz

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Det var oprindeligt ikke roning, der fik tag i Risskov-pigen Nina Hollensen.
Indtil sit 19. leveår var hun nemlig en dedikeret fodboldpige, som spillede på højt niveau i Skovbakken IK.
Men da Dansk Forening for Rosport for fem år siden besøgte hendes gymnasie - Risskov Gymnasium - for at finde egnede roere, kastede hun sig ud i at prøve.
Der var tale om et projekt, der hed 'Talent 2016', hvor der blev søgt efter nye roere med henblik på OL i Rio i år.
“De søgte efter høje og stærke folk, og vi skulle gennem styrke- og konditionstest. Jeg vidste faktisk ikke, at man kunne blive udtaget. Men det blev jeg,” siger Nina Hollensen, der netop er blevet 24 år.
I første omgang takkede Nina Hollensen nej til ro-landsholdet, fordi hun gerne ville gøre sin fodbold ordentlig færdig.
“Jeg spillede U/18-DM i Skovbakken og syntes ikke, jeg havde ikke tid. Og jeg ville ikke hoppe af holdet. Men jeg begyndte at ro året efter, da jeg var blevet seniorspiller og kun kom på danmarksserieholdet i Skovbakken,” siger hun.
Så land blev udskiftet med vand og bold med årer, og det viste sig hurtigt, at der var et talent gemt i Nina Hollensen, der er 183 centimeter høj og vejer 73 kilo. Hun stiller op for Aarhus Roklub i den åbne klasse, hvor der ikke er vægtbegrænsning. Bådklassen kaldes derfor tung dobbeltsculler.
Og nu er 'Talent 2016' så tættere på end nogensinde.
Nina Hollesen forsøger at kvalificere sig i dobbeltsculler-bådklassen sammen med den rutinerede Lisbet Falch Jakobsen fra København.
Det er sidste chance for at kvalificere sig i Luzern i Schweiz 22.-24. maj, hvor elleve hold kæmper om to OL-pladser.

“Vi har en chance”

“Jeg synes, vi har en chance for at kvalificere os til OL og kan se på vores tider, at vi ligger blandt de fem bedste hold, så det er et spørgsmål om, hvor gode vi er på dagen,” siger Nina Hollensen, der har vundet World Cup-bronze i april, og i efteråret vandt hun DM i singlesculler.
“Det ville være super super fedt at komme til OL. Det er det største og ville være helt vildt for mig at få lov at opleve,” siger Risskov-roeren.
For at være tæt på romakkeren har Aarhus-roeren valgt at bosætte sig i hovedstaden i en periode, for de bedste træningsfaciliteter er i Bagsværd, og det er også her landstrænerne holder til.
“Det har da været lidt hårdt at være væk fra familien, venner og mit studiemiljø i Aarhus, men jeg set det som en forlænget 'ferie', hvor det hele har været og stadig er nyt og sjovt men mange gode oplevelser,” siger Hollensen, der normalt bor i lejlighed på Otte Ruds Gade på Trøjborg, men ikke har været hjemme siden januar, fordi træningen i Bagsværd tager en stor del af hendes tid.
Derfor har hun også udskudt sit bachelor-projekt på medicin-studiet til efter sommerferien.
Og skulle OL-kvalifikationen lykkes, skal der trænes hårdt frem til august, og opholdet på Frederiksberg, hvor hun i dag bor i lejlighed, bliver forlænget.
“Roning handler meget om timing og perfektion og for at blive god i en holdbåd kræver det tusindvis af træningstimer, og de bedste træningsfaciliteter i Danmark er for os roere på Bagsværd Sø,” fastslår Nina Hollensen.

Sammen med Lisbet Falch Jakobsen (t.h.) stiller Nina Hollesen op i tung dobbeltsculler. Foto: Team Danmark.

Sammen med Lisbet Falch Jakobsen (t.h.) stiller Nina Hollesen op i tung dobbeltsculler. Foto: Team Danmark.

Månedens sportstalent

  • Lokalavisen Aarhus sætter i en ny serie fokus på de lokale sportstalenter. Hvor meget ofrer de for sportens skyld, og hvad giver det dem retur?
  • Kender du et dedikeret sportstalent, så tip os på redaktion.aarhus@lokalavisen.dk

Publiceret 18 May 2016 12:00