Det er her på Marøgelhøj 5 i JA-Fabrikkens tidligere bygning, at der siden oktober har ligget et Hells Angels-klubhus. Et klubhus, der efter alt at dømme får flere medlemmer. Arkivfoto.

Det er her på Marøgelhøj 5 i JA-Fabrikkens tidligere bygning, at der siden oktober har ligget et Hells Angels-klubhus. Et klubhus, der efter alt at dømme får flere medlemmer. Arkivfoto.

Venstre vil forhindre, at Hells Angels vokser i Lystrup

Hells Angels lukker sin afdeling i Esbjerg, og medlemmerne rykker nu til Marøgelhøj. Venstre vil have rockerne helt ud af byen

Af
Af Kim Skovrup Andersen

I oktober måned rykkede den berygtede rockergruppe Hells Angels ind i et industrikvarter i Lystrup, nærmere bestemt på Marøgelhøj. Aarhus-afdeling havde været husvilde siden 1. oktober 2014, da klubhuset på Bryggervej 15 i Risskov blev eksproprieret for at gøre plads til det store byggeprojekt, Risskov Brynet.
Og nu ser det ud til, at afdelingen får vokseværk, for Hells Angels har besluttet at nedlægge sin afdeling i Esbjerg, hvis medlemmer så i stedet bliver tilknyttet Aarhus-afdelingen i Lystrup.
"Vi lukker i Esbjerg og alle inklusiv prøvemedlemmerne flytter til Aarhus. Klubhuset i Lystrup er mere eller mindre klar til at tage imod os,” siger talsmanden for HA, Jørn 'Jønke' Nielsen, til www.tv2oj.dk.
Flytningen kommer til at foregå henover sommeren, og fremover forventes det så, at aktivitetsniveauet i og omkring klubhuset på Marøgelhøj vil stige.

Fordobling af medlemstal

"Når en afdeling bliver fordoblet i medlemstal, er det klart, at der vil komme flere aktiviteter. Men jeg forventer nu ikke, at der sker store ændringer i forhold til i dag," siger talsmanden til www.tv2oj.dk.
Den udmelding har fået Venstre i Aarhus på banen. Partiet vil have taget alle midler i brug for at lukke helt ned for Hells Angels Aarhus.
Venstres politiske ordfører i Aarhus, Gert Bjerregaard, garanterer, at hans parti vil gøre alt for, at det skal lykkes.
"I Venstre mener vi overordnet, at rockerne skal smides ud af vores by. De udøver en negativ påvirkning på de steder, hvor de slår sig ned. Jeg vil opfordre Østjyllands Politi til at sætte ind mod rockerne og stresse dem alt det, de kan," siger han i en pressemeddelelse.

Spørgsmål til borgmester

Gert Bjerregaard vil desuden rette henvendelse hos borgmester Jacob Bundsgaard (S) for at høre, hvad der er givet af godkendelser til Hells Angels og deres adresse i Lystrup og den forbindelse stille borgmesteren en række spørgsmål.
"Der er ingen tvivl om, at nu skal der handles hurtigt, så vi kommer på forkant med den her invasion af uheldige elementer," fastslår Bjerregaard.

Publiceret 18 May 2016 16:00