Stadion-debat:

AGF-tilhængere vil have byrådet på banen

Siden ombygningen af Aarhus Stadion for 16 år siden har der været debat i Aarhus om byens stadion.
En debat, der har fået nyt liv i form af offensive udmeldinger fra AGF og fra tilhængerne, der har et varmt ønske om et stadion uden løbebaner.

Senest er debatten blevet aktualiseret efter pokalfinalen i Parken i København, hvor den store opbakning til AGF igen satte lys på de hjemlige stadionforhold i Aarhus.

Nu opfordrer Fan Trust Aarhus, der er en sammenslutning af AGF-tilhængere og aktionærer i Aarhus Elite (Selskabet bag AGF), politikerne i Aarhus Kommune til én gang for alle at sætte en proces i gang, der kan føre til en løsning.

Fan Trust Aarhus har således skrevet et brev til samtlige byrådsmedlemmer i Aarhus Kommune, hvor de spørger til politikernes holdning og opfordrer til handling.

"Vi er sat i verden for at tjene tilhængernes sag. Derfor ligger et nyt stadion os meget på sinde, og vi mener, at det både er i fodboldens og i byens interesse, hvis der kommer en løsning. Men længe har snakken kun foregået uden for rådhuset og i byens fodboldmiljø. Nu er det på tide, at politikerne kommer på banen og melder sig med deres holdninger og forslag. Nogen få politikere er kommet os i møde, men nu bliver vi nødt til at sætte skub i processen, og dér sidder byrådsmedlemmerne med en del af nøglen," siger formand for Fan Trust Aarhus Mathias Rønn Waack-Möller i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Der kommer ikke nogen ændringer af den nuværende tilstand, før kommunen melder sig på banen. For selv om en løsning måske ikke i sidste ende skal indeholde kommunale midler, så vedrører problemet alligevel Aarhus Kommune. Det er dem, der ejer de nuværende faciliteter. Det er dem, der laver lokalplaner for et eventuelt nyt stadion. Et nyt stadion er derfor ikke et anliggende alene for AGF og byens fodboldmiljø. Det er i høj grad også et anliggende for vores politikere."

I sin henvendelse til samtlige 31 byrådsmedlemmer i Aarhus Kommune har Fan trust Aarhus konkret spurgt de enkelte politikere til deres holdning til det nuværende Aarhus Stadion, der også er kendt som Ceres Park. Samtidig minder Fan Trust Aarhus politikerne om, at den nuværende forpagtningsaftale mellem kommunen og Aarhus Elite udløber i 2020.

"Også derfor er det på høje tid, at der nu også kommer en konkret politisk debat om, hvad løsningen kunne være på den anden side af 2020," lyder det fra Mathias Rønn Waack-Möller.
/lnb

null

Publiceret 11 May 2016 15:30