Formand for Gadeforeningen i Jægergårdsgade, Per Lisberg, ser frem til at møde et menneskehav, når markedsdag i Jægergårdsgade går i gang lørdag 7. maj. Foto: Jeppe Kristensen

Formand for Gadeforeningen i Jægergårdsgade, Per Lisberg, ser frem til at møde et menneskehav, når markedsdag i Jægergårdsgade går i gang lørdag 7. maj. Foto: Jeppe Kristensen

Markedsdag bliver til en folkefest i Jægergårdsgade

Når markedsdag i Jægergårdsgade går i gang lørdag 7. maj, omdannes den populære handelsgade i nogle timer til en folkefest

Af
Jeppe Kristensen

De fleste aarhusianere kender den.
Gaden, som ligger tre minutters gang syd fra kædebutikkerne i Bruun's Galleri Shopping Center, og som er kendt for sin smalle vej, hvor bilismen snegler sig igennem, mens handlende går nysgerrigt rundt på jagt efter fortovsspecialiteter i butikker såsom Pladekisten, tegneserier fra Stribeladen eller garn til garnnøglen fra Strikkepinden.

Et specielt fællesskab

Lørdag 7. maj bliver der for femte år i træk holdt markedsdag i Jægergårdsgade, hvor gaden vil blive lukket af for biler til ære for butikkerne og de nysgerrige.
“Formålet er, at gaden i en dag forvandles til en gågade, hvor vi kan komme ud i gaden og skabe noget liv og stemning på en normalt trafikeret vej,” fortæller formand for Gadeforening i Jægergårdsgade, Per Lisberg, der driver Bøgh/Lisberg Møbelpolstring i Jægergårdsgade, som ligger på Frederiksbjerg, og tilføjer:
“De gange, som vi har holdt det, har der været sort af mennesker. Butikkerne rykker ud i gaderne med madboder, loppemarkeder og små happenings. Det er et fællesskabsarrangement, som er med til styrke sammenholdet i kvarteret,” forklarer Per Lisberg.
Netop fællesskabet er stærkt i Jægergårdsgade, og næsten alle butikker og værksteder er enkeltmandsvirksomheder, hvor ejeren selv står i forretningerne.
“Jeg tror, at man får et stærkere forhold til kunderne og naboerne, når man ejer sin egen butik, end hvis man er bestyrer i en kædebutik i gågaden eller i Bruun's Galleri, hvor de forsøger at holde noget lignende hver dag. Det er udmærkede steder, det er ikke dét, men det er jo domineret af kædebutikker. Så hvis man vil se noget nyt, så har Jægergårdsgade masser at byde på,” siger Per Lisberg, der om den kommende markedsdag i Jægergårdsgade siger:
“Man kan godt forvente at få sig en oplevelse, hvor der vil være spændende aktiviteter for enhver smag.”

Publiceret 06 May 2016 12:00