Morten Sandberg har plads til at stå at arbejde inde i sin varevogn, hvor han også har værktøj og reservedele.

Morten Sandberg har plads til at stå at arbejde inde i sin varevogn, hvor han også har værktøj og reservedele.

Ruller ud i hele Aarhus med mobilt cykelværksted

51-årige Morten Sandberg springer ud som selvstændig med mobilt cykelværksted

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Det er den opsøgende tanke om at komme ud til kunderne, hvor de er, som ligger bag Sandberg Cyklers koncept.

51-årige Morten Sandberg har nemlig grundlagt et mobilt cykelværksted og kommer med sin varevogn fyldt med cykelslanger, dæk og bremseklodser rundt i hele Aarhus Kommune.

“Jeg vil gøre det nemt at få cyklen repareret og ruller både ud på folks bopæl eller arbejdspladser,” siger Sandberg, som oprindeligt er uddannet socialpædagog, hvor han brugte en del tid på at skrue i cykler og knallerter sammen med unge mennesker.

Skolereformen gav det sidste skub til et liv som selvstændig.
“Hvis jeg skulle noget andet end at være socialpædagog, så skulle det være nu. Jeg kan ikke starte med samme energi som 60-årig i forhold til nu,” siger Morten Sandberg, der var tæt på at rulle ud med mobilt cykelværksted for ti år siden, hvor det af forskellige årsager ikke blev til noget.
Men nu er varevognen, der gør det muligt, indkøbt, og værktøjet og reservedele har ligget klart et stykke tid.
Foreløbig har han fået lov at optage et par parkeringspladser ved Fakta på torvet i Kolt hver onsdag, og Sandberg arbejder på at få lignende aftaler forskellige steder i kommunen.

“Jeg synes, det er oplagt at stå steder som her, hvor der kommer mange cyklister. Og hvis jeg ikke kan nå at lave cyklen på stedet, tager jeg den med hjem på mit værksted i Højbjerg.

Med et mobilt værksted er håbet også at få firmaaftaler og få fat i byens store uddannelsesinstitutioner, hvor det vrimler med cykler.

Og i vinterhalvåret, hvor der ikke er så travlt, har Sandberg planer om at kunne besøge lokalcentre og lave rollatorer og kørestole.
Hvis man vil have besøg af det mobile cykelværksted på sin bopæl, kan man foretage en bookning på sandbergcykler.dk, hvor Morten Sandberg har fået lavet et system, der kan planlægge en rute rundt til kunderne.

Når vejret tillader det, bliver cyklerne lavet udendørs hos Sandberg Cykler. Her er det et styr, som skal justeres.

Når vejret tillader det, bliver cyklerne lavet udendørs hos Sandberg Cykler. Her er det et styr, som skal justeres.

Publiceret 07 April 2016 07:00