Jake Bugg kommer til årets Northside Festival.

Jake Bugg kommer til årets Northside Festival.

Northside:

Innovativ electronica og engelsk rocktalent på programmet

Flume, Digitalism, Av Av Av og Den Sorte Skole får desuden følgeskab af den engelske sangskriver Jake Bugg

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Northside kan i dag præsentere fire grænsesøgende elektroniske navne, der kommer med fire meget forskellige bud på medrivende electronica. Rockens dyder er dog ikke glemt, så de får følgeskab af det engelske stortalent Jake Bugg.
Flume, Digitalism, Av Av Av og Den Sorte Skole er navnene på de fire. 
Harley Edward Streten aka Flume er det seneste store nye electronica-navn fra Australien, hvor den 24-årige musiker har indkasseret to platinplader for sin debutplade.  
Skulle man have taget sine dansesko med til NorthSide, så er der mulighed for at få slidt sålerne, når tyske Digitalism sætter gang i deres hektiske blanding af rock og electronica. De har blandt andet remixet for MØ, WhoMadeWho og Depeche Mode, men på ”Idealism” og senere ”I Love You Dude” viste de, at de også selv kunne skabe hårdtslående hits.

Det samme gælder de to danske tilføjelser, Av Av Av og Den Sorte Skole, der er blandt scenens førende navne herhjemme og garanter for eksplosive og overraskende shows.
Sidste navn i denne omgang er engelske Jake Bugg, der stadig kun er 21 år gammel, men har trods sin unge alder opnået at udgive to plader, hvor debutpladen gik nummer et i hjemlandet. Den høstede ham to platinplader, og han er godt i gang med indspilningerne til album nummer tre. Jake Bugg har attitude som en ung Liam Gallagher og formår med at holde sin inspiration fra Rock 'n' Roll fra 50'erne og 60'erne moderne-
 
Med de fem nye navne er der nu 27 navne klar til programmet. Det øverste lag på plakaten er på plads, så når den endelige plakat for Northside 2016 præsenteres tirsdag 23. februar vil der primært være fokus på ny og spændende musik.
 
Det foreløbige line-up er nu som følger: Av Av Av, Beach House, Beck, Bernhoft, Bloc Party, C Duncan, Caribou, Damien Rice, Deftones, Den Sorte Skole, Digitalism, Duran Duran, Flume, Iggy Pop, Jake Bugg, Jamie xx, Lukas Graham, Malk de Koijn, Sigur Rós, The Chemical Brothers, The Minds of 99, Ukendt Kunstner, Unknown Mortal Orchestra, Velvet Volume, Wilco, Yeasayer og Yelawolf.
NorthSide 2016 holdes i Ådalen 17.-19. juni

null

Publiceret 16 February 2016 13:21