Leder af Kirkens Korshær i Aarhus, Morten Aagaard (t.v.), og leder af varmestuen, Anders Stagis, har svært ved at skjule deres begejstring over den nye terrasse.

Leder af Kirkens Korshær i Aarhus, Morten Aagaard (t.v.), og leder af varmestuen, Anders Stagis, har svært ved at skjule deres begejstring over den nye terrasse.

Korshærens terrasse står klar til brug

Forhåbningerne til den nye terrasse er, at den skal kunne give brugere og nabolag en roligere fremtid i området

Af
Af Jannik Schiermer Poulsen

Endelig står den klar, Kirkens Korshærs nye terrasse.
Den har ellers været længe undervejs, hvor der har skullet findes tilladelser og finansiering.
Det bliver et sted, hvor varmestuens brugere kan sidde i ro og mag og drikke nogle øl, og hvor Kirkens Korshær kan holde arrangementer eller måske bare en grillaften.
“Det er fantastisk at stå her nu med den færdige terrasse, og vi glæder os til foråret, når vejret bliver godt,” siger Kirkens Korshærs afgående leder, Morten Aagaard, og fortsætter:
“Vi håber, at vi står her om et år og siger, at det var alle pengene værd. At vi har fået et sted, hvor man kan lave en masse gode ting med en øl i hånden - uden at blive generet eller være til gene for nogen. Så er vi nået i mål.”
Anders Stagis, der er leder af varmestuen, håber, at brugerne vil være med til at tage ejerskab for den nye terrasse og være med til at definere det nye sted.

Et sted af og for brugerne

“Brugerne skal have ejerskab til stedet, og der skal ikke være for mange regler, for ellers bliver det ikke et godt alternativ til Klostertorv. Frem for at lave regler vil vi skabe en kultur på stedet, som sørger for, at der er plads til alle vores brugere og ikke bare en enkelt gruppering,” forklarer Anders Stagis.
“Men det er selvfølgelig Korshærens terrasse, så vi kan altid sætte ind, hvis der bliver for meget (narko, red.)handel og bøvl, ligesom vi kan bruge terrassen til andre formål i huset,” indskyder han.

En terrasse til byen

Ander Stagis håber, at terrassen kommer til at give et rummeligt udemiljø, hvor man må drikke - og hvor dansk lov ellers er gældende.
Terrassens formål er, udover at give brugerne et frirum, også at aflaste kvarteret omkring Klostertorv og Nørre Allé.
“Terrassen er i høj grad sigtet mod dem, som sidder og drikker på trappestenene, i busskurene og på Klostertorv. At de kan få et godt alternativ,” siger Anders Stagis og tilføjer:
“Vi håber også, at den afskærmede terrasse kan have en lidt dæmpende effekt, hvor man ikke nødvendigvis behøver at råbe så meget.”

En blød åbningsperiode

I første omgang vil terrassen have åbent om morgenen fra klokken 8 - 9.30, mens varmestuen holder rengøringslukket.
“Vi starter lidt forsigtigt ud her i åbningsfasen, men vi regner med at udvide åbningstiden i takt med, at vi gør os nogle erfaringer,” siger Anders Stagis.
“Vi håber, at tingene udvikler sig positivt og giver et godt naboskab. At vi får sjov og ballade på den gode måde, måske med musik engang imellem,” lyder det fra de to Korshærsfolk.
Terrassen er betalt af A.P. Møller Fonden og Kirkens Korshær, og Aarhus Kommune hjælper med driftsomkostningerne.

null

Publiceret 02 February 2016 12:00