VisitAarhus anbefaler shopping, caféer, marked, jul i gamle dage, kunst og julemusik. Foto: Ole Hartmann Schmidt

VisitAarhus anbefaler shopping, caféer, marked, jul i gamle dage, kunst og julemusik. Foto: Ole Hartmann Schmidt

VisitAarhus guider dig:

Få en super jul i Aarhus

Skal du et smut til centrum i julen, så se her, hvad VisitAarhus foreslår af oplevelser

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

“Aarhus er garant for klassisk decemberhygge,” lyder det fra VisitAarhus, som her guider dig til en super jul i Smilets By.
Først og fremmest står den på shopping i VisitAarhus' anbefalinger. Først en tur ned ad Strøget, der, med sine funklende 500.000 lys-pærer over de handlende, sætter den rette julestemning. Dernæst en tur i byens forskellige kvarterer - i Latinerkvarteret finder du gaven af en mere særegen karakter. Her er brostensbelagte gader med designershops, specialforretninger, brugskunst og fødevarebutikker. Når man så trænger til et lille stop, anbefaler VisitAarhus, at man besøger Vestergadekvarterets hyggelige caféer.
Hvis det ikke lige er shopping i den mere traditionelle version, som man er ude efter, så kan man tage en tur i Ridehuset, hvor der er indendørs kunst- og julemarked fyldt med designsager og sjove gaveideer. Ellers er et besøg i Den Gamle By også et must i juletiden ifølge VisitAarhus. Overalt er der dækket og pyntet, som man gjorde det fra 1600-tallet og helt op til midten af 1970'erne. Her er der også mulighed for at gøre sig lidt anderledes juleindkøb. Frem til 23. december byder Den Gamle By desuden på Peters Jul i Købmandsgården, julemarked og ikke mindst Julehuset, hvor man selv vælger sin vej rundt i julens historier.
Endelig anbefaler VisitAarhus, at man lige svinger inden om ARoS og benytter sig af lejligheden til at se særudstillingen 'Monet – Lost in Translation'. Udstillingen præsenterer et udvalg af de største franske impressionister i cirka 50 værker, hvoraf de 20 er af Monet. Desuden har ARoS også netop åbnet udstillingen 'A new Dynasty – created in China', som har fået topkarakter og fem stjerner i blandt andet Jyllands-Posten og Kristeligt Dagblad.
Slutteligt foreslår VisitAarhus, at man tager et nærmere kig på december-programmet i Musikhuset Aarhus, som bugner af julekoncerter.
Læs mere på www.juleaarhus.dk.

null

Publiceret 17 December 2015 09:00