Northside støtter aarhusiansk projekt for unge hjemløse

Pengene fra NorthSide Charity Challenge 2015 investeres i et samarbejde med Foreningen Mølleparkens Subkulturer for at hjælpe unge hjemløse og udsatte

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Da Northside tidligere i år samlede 250.000 kroner ind via golfturneringen Northside Charity Challenge var det allerede besluttet, at pengene skulle gå til et projekt, der kunne hjælpe aarhusianske hjemløse og socialt udsatte. Efter at have overvejet en række muligheder ligger det nu fast, at pengene fra turneringen skal investeres i et projekt lanceret af FMS Kultur (Foreningen Mølleparkens Subkulturer) med fokus på at bygge et værested for unge aarhusianske udsatte og hjemløse.
Foreningen er stiftet med det formål at åbne en selvdrivende café nær Mølleparken i Aarhus med tilknyttet økologisk køkkenhave og cykelværksted, hvor de unge skal dække de fleste af arbejdsopgaverne. Al overskud fra caféen vil gå til social velgørenhed og til at starte nye projekter.
FMS Kultur har allerede stået bag en række arrangementer i Mølleparken med fokus på musik, hvor man har præsenteret koncerter med og for de mennesker, man forsøger at hjælpe med den nye café.
Dermed er foreningen en oplagt samarbejdspartner for Northside, der i en årrække allerede har samarbejdet med både Kirkens Korshær og Hjemløs i Aarhus om forskellige projekter, der har hjulpet socialt udsatte.
Der arbejdes lige nu på at finde et passende lokale til caféen, og når det er på plads vil pengene blandt andet blive brugt til etableringsudgifter og indretning. Derudover vil man fra Northsides side hjælpe foreningen med at holde styr på økonomien og lave puljeansøgninger, så caféen kan blive økonomisk bæredygtig så hurtigt som muligt. Der vil desuden blive gjort en indsats for at skabe opmærksomhed omkring foreningen og den støtteforening, som man allerede nu opfordres til at melde sig ind i, så man kan være med til at bakke op om projektet.
Anden udgave af Northside Charity Challenge arrangeres hos Lyngbygaard Golf fra 16.-18. juni og er en afdeling af den danske golf tour, ECCO Tour. Der er dog allerede nu gang i en auktion, hvor man blandt andet kan byde på VIP-billetter til Northside og Steen Tinnings golfbag, og som sidste år vil pengene fra auktionen efterfølgende brugt til projekter til fordel for hjemløse og socialt udsatte i Aarhus.
Læs mere om Foreningen Mølleparkens Subkulturer her
Deltag i NorthSide Charity Challenge auktionen her

null

Publiceret 16 December 2015 11:00